ΑΡΚΑΔΙΑ. Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης καταδικάζει την νοοτροπία της Κοινωνίας μας όπως αυτή εκφράζεται εκ των των Δημοτικών Αρχών, μία νοοτροπία που υποστηρίζει ότι θα πρέπει να περιμένουμε από τους εθελοντές του κάθε Συλλόγου/Σωματείου να κάνουν την δουλειά όλων των Δήμων/κράτους (είτε Αρκαδίας είτε του κάθε νομού.).

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση στο facebook του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

« Ας μην έχουμε δήμους τότε. Τι τους ψηφίζουμε; Για να μας συμβαίνει ατύχημα και να τραυματίζουμε έναν σκύλο και να μην έχουμε λογικά προνοήσει μέσω σοβαρής/ αποτελεσματικής/ πολιτισμένης διαχείρισης για το που θα τον πάμε; Τον αφήνουμε έτσι και φεύγουμε; Ο νόμος (και η κοινή λογική) απαγορεύει την εγκατάλειψη σκύλου μετά από ατύχημα. Στο κέντρο της Πελοποννήσου(!), στην Ελλάδα του 2021 ( ! ) και να μην έχουμε φροντίσει και δεσμευτεί ως Πολίτες για τέτοιες πιθανές (εύκολα δυστυχώς) περιπτώσεις και ζητήματα ήθους και Πολιτισμου; Τι τις έχουμε τις Πανεπιστημιακές Κτηνιατρικές σχολές; Τι παιδεία έχουμε ως Πολίτες ; Γιατί δεν εφημερεύουν οι κτηνίατροι όπως τα Φαρμακεία και όπως τα εξωτερικά Ιατρεία για τους Ανθρώπους· αναλογικά;!

Γιατί εκλέγουμε συμβούλους για να σκέφτονται γι’ αυτά; Γιατί υπάρχει, σε κάθε δήμο, τομέας Αστικής πανίδας;

Όταν ένα αδέσποτο χτυπηθεί γιατί να μην υπάρχει υπάλληλος του Δήμου να το μεταφέρει σε κτηνιατρείο; Ή γιατί να μην μπορεί κάποιος πολίτης να το μεταφέρει σε κτηνιάτρο τον οποίον, θα ξέρουμε από πριν ως πολίτες, ότι θα τον πληρώνει ο Δήμος (έστω και την επόμενη ημέρα) εφόσον θα έχουμε να κάνουμε με τραυματισμένο αδέσποτο ζώο, όποια ώρα κι αν συμβεί και ΟΧΙ μόνο αν το ατύχημα συμβεί ώρες που λειτουργεί το Δημόσιο και τύχει(!) να στείλουν έναν όποιον(!) υπάλληλο να περισυλλέξει το ζώο !!! Ατυχήματα μπορούν να συμβούν όλες τις ώρες της ημέρας.., ο μη γένοιτο. Η μη τήρηση της νομοθεσίας από τον ίδιον τον δημόσιο τομέα προτρέπει τους πολίτες, αναπόφευκτα, να παρανομούν/αδρανούν/αυτοδικούν. Δεν έχει χρήματα και γνώση ο κάθε πολίτης να διασώσει/περιθάλψει ένα αδέσποτο σε μία τέτοια κατάσταση κι ας θέλει. Ο δήμος έχει ή οφείλει να έχει. Όταν δεν τηρείται η νομοθεσία επιμελώς σχετικά με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ( ν. 4039/12 και οι προσθήκες σε αυτόν) · αυτά αυξάνουν και μαζί τους αυξάνουν κι οι πιθανότητες ατυχημάτων και Ανθρώπων και ζώων. Και ιδού εικόνες ντροπής και θλίψης δίπλα μας.. Ιδού τι αντικρίζουν τα παιδιά μας και τα μάτια μας».

Αυτές οι δύο φωτογραφίες εστάλησαν στον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογό Τρίπολης από πολίτη μαζί με το εξής μήνυμα: «Τραυματισμένος σκύλος στο Καστρί Κυνουρίας…»

Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακό! Δύο αρχιτέκτονες φτιάχνουν σύγχρονα πυργόσπιτα στη Μάνη!

Σε αυτούς τους δρόμους χρειάζονται ακόμα αντιολισθητικές αλυσίδες

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο το κορονοϊού! Μεταλλάχθηκε ο ιός και είναι εδώ!

Σημάδια αναθέρμανσης δείχνουν οι αγορές ελαιολάδου

Νοσοκομείο Σπάρτης: Περιμένοντας την Αναγέννηση του 2025