ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Μία ακόμα απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση δράσης, αυτή τη φορά από το Πράσινο Ταμείο για την πρόταση με τίτλο «Ενεργειακή παρακολούθηση και υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος κτηρίων και εγκαταστάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση», έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας. Η πρόταση υπεβλήθη μέσω της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2019» του Πράσινου Ταμείου.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ GIS, ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ

Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την εγκατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας, ψηφιακής πλατφόρμας GIS, η οποία θα παρακολουθεί το ανθρακικό αποτύπωμα και τις ενεργειακές καταναλώσεις δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Η εφαρμογή της πλατφόρμας θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και εγκαταστάσεων βοηθώντας το Δήμο να σχεδιάσει στοχευμένες παρεμβάσεις είτε ενεργειακής αναβάθμισης είτε ενεργειακής διαχείρισης και να μειώσει τις καταναλώσεις, το κόστος και το ανθρακικό τους αποτύπωμα συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στη μακροχρόνια στρατηγική της Ελλάδας και της Ευρώπης για τη μείωση των αέριων εκπομπών μέχρι το 2050. Επιπλέον, θα ενισχύσει και θα συμπληρώσει τα υφιστάμενα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος που εξελίσσονται στους Δήμους, καθώς και όσα βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού τους.