ΗΛΕΙΑ. Στιγμές αγωνίας έζησε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Γερμανών σε δύσβατη περιοχή του Καρδαμά. Με μια πατερίτσα περπατούσε αναζητώντας βοήθεια

Μόνη της , μέσα σε δύσβατη αγροτοδασική περιοχή, μεταξύ Καρδαμά και Κονιδεϊκών (!) με μια πατερίτσα, περπάτησε χθες αργά το μεσημέρι μια ηλικιωμένη Γερμανίδα, για να βρει βοήθεια για τον ηλικιωμένο σύζυγό της, που βρίσκονταν πεσμένος μέσα σε λάσπες!

Η ηλικιωμένη γυναίκα, αναγκάστηκε να περπατήσει για περίπου 2 χλμ, μέχρι να βρει κάποιους σε αγροικία, στους οποίους μιλώντας μόνο στην γερμανική γλώσσα προσπαθούσε ταραγμένη να εξηγήσει τι είχε συμβεί και να βοηθήσει τον σύζυγός της!

Το ζευγάρι των Γερμανών ενώ έκανε βόλτα με το αυτοκίνητό τους, φαίνεται ότι πήρε λάθος δρόμο, με αποτέλεσμα να χαθούν, μέσα σε αγροτικούς δρόμους που είχαν γίνει ακόμα πιο δύσβατοι λόγω της βροχής.

Φοβισμένοι και σοκαρισμένοι…

Σε κάποιο σημείο, μεταξύ Κονιδεϊκων και Καρδαμά, και σε απόσταση περίπου 4 χλμ από το χωριό, το αυτοκίνητο κόλλησε στον κακοτράχαλο και γεμάτο λάσπες δρόμο. Το ζευγάρι βγήκε από το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν πεζοί για να αναζητήσουν βοήθεια. Λίγα μόλις μέτρα, όμως, από το σημείο, η ηλικιωμένος άνδρας γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος, με την σύζυγό του, να μην μπορεί να τον βοηθήσει.

Με τον ηλικιωμένο να παραμένει για πάνω από μισή ώρα μόνος στο έδαφος, η σύζυγός του βρήκε κάποιους περιοίκους αρκετά μακριά από το σημείο, οι οποίοι αρχικά δεν καταλάβαιναν τι είχε συμβεί.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας και άρχισε η αναζήτηση του σημείου, στο οποίο βρίσκονταν ο ηλικιωμένος, υπό τις οδηγίες της συζύγου του.

Μόλις τελικά έφτασαν οι πυροσβέστες στον άτυχο άνδρα, αφού τον ηρέμησαν, τον έβαλαν σε φορείο και τον μετέφεραν με τα πόδια για 500 περίπου μέτρα, ώστε να τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο σε διάφορα σημεία κινδύνεψε να κολλήσει από τις λάσπες!

Τελικά, το ζευγάρι μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Πύργου, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για την υγεία τους, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή τρακτέρ, ώστε να μετακινηθεί από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό τους.

Πηγή: patrisnews.gr