Γράφει ο Ευάγγελος Σπύρου

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με εμπειρία από το 1987, ο Κυριάκος Φωτόπουλος της εταιρίας ΔΙΚΛΙΣ Insurance Brokers, μοναδικής εταιρίας Μεσιτών Ασφαλίσεων στην Πελοπόννησο, παρέχει υπηρεσίες πολλαπλής ποιότητας προϊόντων και ανάπτυξης εργασιών, εξασφαλίζοντας σήμερα την ασφάλιση που ταιριάζει στον καθένα!

Συνεργάζεται με ΕΘΝΙΚΗ, GENERALI, METLIFE, ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, AXA, Συνεταιριστική, Υδρόγειο, Eurolife, INTERAMERICAN, ARAG, Interasco και άλλες καλές εταιρίες. Σε περίπτωση ατυχήματος, διαθέτει αυτοκίνητα εξυπηρέτησης και γραφεία στην Σπάρτη, Καλαμάτα, Αθήνα, Κύθηρα.

Για δέκατη τέταρτη χρονιά εκδίδει ημερολόγιο, με προβολή της πλούσιας φυσικής κληρονομιάς της Νότιας Πελοποννήσου. Σχεδόν το 1/6 της χερσαίας έκτασης της Λακωνίας και της Μεσσηνίας και μεγάλου τμήματος της θαλάσσιας περιοχής, έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο περιοχών υπό προστασία NATURA 2000. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται οργανώσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας, με σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, όπως η ΑΡΧΕΛΩΝ (από το 1983 για θαλάσσια χελώνα), ΓΑΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ (πολιτική προστασία, πυρόσβεση, διάσωση, σπηλαιολογία, φιλοζωία, κλπ.), ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΝΗΣ, με έδρα το Γύθειο (2008) και αγάπη για τη Μάνη και την κουλτούρα της.

«Υγεία και Δύναμη για το 2021», μου ευχήθηκε ο Κυριάκος Φωτόπουλος, που είναι επαγγελματίας ασφαλιστής με 34χρονη εμπειρία από το 1987 και ίδρυσε την ΔΙΚΛΙΣ το 2004, με άδεια Μεσίτη, και αντεύχομαι «προκοπή βίου και μακροημέρευση». Διατηρεί και συμβόλαιο αστικής επαγγελματικής ευθύνης, από τα συνδικάτα των Lloyds, με κεφάλαια 1.500.000 ευρώ.

Μακρόχρονη εμπειρία έχουν και τα αξιόλογα άτομα του διοικητικού προσωπικού της ΔΙΚΛΙΣ, ο Θ. Αραπάκος, η Νικολέτα Κάρκουλα, ο Γιώργος Μπουσούνης και η Στέλλα Παυλούνη που δίνουν «την ψυχή τους» υπέρ συνεργατών και πελατών, συνεργαζόμενοι και με τον παλαίμαχο Θάνο Θεοδωρόπουλο, την Μάγδα Ματθαίου και Παντελή Μπαλίκη.

Διακεκριμένοι συνεργάτες παρέχουν υπηρεσίες για την υποστήριξη του ασφαλιζόμενου σε όλη την Πελοπόννησο. Στη Λακωνία δραστηριοποιούνται συεργάτες στις περιοχές: Σπάρτη, Σκάλα, Μολάοι, Γύθειο, Αρεόπολη, Νεάπολη, Παπαδιάνικα, Καστόρι. Στη Μεσσηνία, σημαιάκι της ΔΙΚΛΙΣ κυματίζει σε Καλαμάτα, Πύλο, Κορώνη, Μεσσήνη, Διαβολίτσι. Στην Αρκαδία δίνει παρών η ΔΙΚΛΙΣ στην Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Άστρος. Στην Κορινθία βρίσκεται σε Κιάτο και Δερβένι. Στην Αχαΐα, σε Πάτρα, Αίγιο και Ακράτα. Στην Αργολίδα, με παρουσία στο Ναύπλιο και Άργος.

Ο Κυριάκος Φωτόπουλος είναι ένας ηγέτης στην κοινωνία της Πελοποννήσου, που κάνει έργο ευρύτερο της τοπικής κοινωνίας, για τους κατοίκους της, με ταυτόχρονη παρακίνηση να τον μιμηθούν και άλλοι, εκτός Πελοποννήσου.

Εκτός του Ασφαλιστικού Πολιτισμού που ως «ιεραπόστολος» της ασφαλιστικής ιδέας, σε πόλεις και χωριά της Πελοποννήσου, μεταδίδει με τα οφέλη του θεσμού, δίνει εργασία σε άνεργους της περιοχής, μαθαίνει την τέχνη των πωλήσεων, τονώνει την τοπική οικονομία με τις αποζημιώσεις του σε ζημιές περιουσιών και τροχαίων ατυχημάτων, με ανάθεση εργασιών, σε συνεργεία αυτοκινήτων, πραγματογνώμονες και εμπορικά καταστήματα ειδών αυτοκινήτων, με αποζημιώσεις σε Νοσοκομεία, με αποζημιώσεις εισοδήματος σε οικογένειες, με την ασφάλεια εισοδήματος και τα επιδόματα, με αποζημιώσεις σε χήρες και ορφανά για να συνεχίζουν τη ζωή τους κλπ. Δεν γνωρίζω εάν πήραν είδηση εκεί κάτω τον ζωοποιό ρόλο του στην οικονομία της Περιφέρειας.

Θα πρότεινα, οι επικεφαλής των εταιρειών που συνεργάζεται να τον επισκεφθούν και να γευθούν από κοντά τους γλυκούς καρπούς του έργου ασφάλισης που υλοποιεί και για λογαριασμό τους. Θα ανέβαινε πολύ ο μέσος όρος της φήμης των ασφαλιστικών εταιριών εάν έκαναν μια επίσκεψη στην επαρχία, στις τοπικές αγορές όπως τη Σπάρτη, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι που περνούν τον περισσότερο καιρό τους στην Αθήνα. Μια δημιουργική αύρα θα απλωνόταν στα επαρχιακά γραφεία που θα τόνωνε και την διατηρησιμότητα των χαρτοφυλακίων τους. Εύχομαι ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με όλες τις ιδιότητές του να κάνει μια περιοδεία ανά την Ελλάδα ξεκινώντας από την έδρα της ΔΙΚΛΙΣ στην Σπάρτη. Το ίδιο εύχομαι να κάνει ο Σταύρος Κωνσταντάς της ΕΘΝΙΚΗΣ, ο Πάνος Δημητρίου της Generali, ο Μελάς Γιαννιώτης της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ (αυτός όργωσε όλη την Ελλάδα), ο Κυριάκος Αποστολίδης της MetLife, ο Κάρολος Σαΐας της Interasco, ο Δημήτρης Τσεκούρας της ARAG, ο Δημήτρης Ζορμπάς της Συνεταιριστικής και όλοι οι άλλοι των εταιριών και του Δ.Σ. της ΕΑΕΕ. Είναι σίγουρο ότι τα αποτελέσματά τους θα αυξάνονταν. Ας «ξεκολλήσουν» από τις καρέκλες τους πολλά μεσαία στελέχη και ας σταθούν δίπλα του στην πρώτη γραμμή.

Στο ημερολόγιο του 2021, φίλοι και πελάτες της ΔΙΚΛΙΣ θα ανακαλύψουν βουνοκορφές του Ταΰγετου, τα ανοιχτά φτερά της Γερακίνας, με το αγέρωχο πέταγμά της (εικόνα στο Ημερολόγιο Φεβρουαρίου), το Φαράγγι του Ριντόμου στον Δυτικό Ταΰγετο, σαύρες να λιάζονται στην πέτρα, τον Βασιλοπόταμο στις εκβολές του Ευρώτα, τον θαλασσοσφυριχτή σε κάποια αμμουδιά, που όταν νιώθει κίνδυνο για τη φωλιά του προσποιείται τον λαβωμένο, για να παρασύρει τον εισβολέα μακριά, τη χελώνα Καρέτα-Καρέτα, τα άσπρα κρινάκια της θάλασσας, τους περαστικούς ταξιδιώτες, πουλιά που φεύγουν Αφρική, τον Όρμο Σκουταρίου στην Προσηλιακή Μάνη, την πολύχρωμη Αλκυόνη να βουτά για ψαράκια και τους αμμόλοφους στον Μεσσηνιακό Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Η φωτογραφία του Μαΐου του 2021 στο Ημερολόγιο «ΔΙΚΛΙΣ», με τον Βασιλοπόταμο και το πάντρεμα των νερών στις εκβολές του Ευρώτα, όπου το γλυκό νερό συναντά το αλμυρό, δημιουργώντας μόνιμους και εποχικούς υγροτόπους, αλμυροβάλτους και γλώσσες άμμου, παρέχοντας συνάμα άφθονη τροφή και φιλοξενία σε πλήθος μορφών ζωής, με έκαναν να τα παρομοιάσω με το έργο των ασφαλιστών, που η συνάντηση με τον πελάτη γίνεται αφορμή για πιο ασφαλές περιβάλλον ζωής του καθένα μας, που οι νέες γενιές μεγαλώνουν με περισσότερη σιγουριά, που το «πάντρεμα» των υπογραφών σ’ ένα χαρτί δίνει τροφή σε δύσκολες ώρες ως «υγρότοπος» – καταφύγιο σε ξηρασίες κακιάς μοίρας και αποξένωσης των ανθρώπων. Σαν το αγέρωχο πέταγμα της Γερακίνας μοιάζει και το πέταγμα σε όλους τους τόπους της Πελοποννησιακής Γης των διαμεσολαβητών της ΔΙΚΛΙΣ, που τριγυρνάνε διαλαλώντας τον θεσμό.

Οι άνθρωποι του www.NextDeal.gr συγχαίρουν τους συνεργάτες σου και εσένα, αγαπητέ Κυριάκο, για το «διαμάντι» της ΔΙΚΛΙΣ στο πέτο της «φορεσιάς» της Πελοποννήσου.

Φίλε Κυριάκο, ο Θεός να ευλογεί εσένα και την οικογένειά σου και συγχαρητήρια που η παρουσία σου κάνει την σκληρή δουλειά μας πιο γοητευτική, με τις όμορφες ιδέες σου, όπως αυτή του Ημερολογίου 2021.