Παρέμβαση του βουλευτή Αραχωβίτη για το αυστηρό lockdown στον Δήμο Σπάρτης

ΣΠΑΡΤΗ. Στις αιτίες που οδήγησαν τόσο στην αύξηση των κρουσμάτων όσο και στην επιβολή αυστηρού lockdown αναφέρεται σε παρέμβασή του ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

«Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Δήμο Σπάρτης είχε ως συνέπεια την απόφαση για επιβολή αυστηρού τοπικού λοκντάουν. Οι αιτίες της ραγδαίας αυτής αύξησης είναι, αφενός ο εφησυχασμός από την μη εμφάνιση κρουσμάτων το προηγούμενο διάστημα, που οφείλεται εν πολλοίς στην κυβερνητική επιλογή για μειωμένη διενέργεια τεστ, και αφετέρου στη μη "τυχαιοποιημένη δειγματοληψία" σε συνδυασμό με τη μη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ.»

Κατά τον βουλευτή όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε υποεκτίμηση της κατάστασης και στη μη αποτύπωση της πραγματικότητας.

Σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να ιχνηλατηθούν οι επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μετέπειτα να πραγματοποιηθεί ανίχνευση στο γενικό πληθυσμό με τυχαιοποιημένη δειγματοληψία ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της «διασποράς του προβλήματος».

«Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τους συμπολίτες μας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και καλό κουράγιο στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που μάχονται με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, καθώς οι εθνικοί πόροι είναι, σύμφωνα με τη λογική της κυβέρνησης, κρισιμότερο να διατίθενται στην πρόσληψη ειδικών φρουρών για την αστυνόμευση των ΑΕΙ, παρά στην πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού».