ΚΟΣΜΟΣ. Τα ζυγωματικά είναι το σημείο του προσώπου που φωτίζουμε πάντα με ζωηρές αποχρώσεις, για να δείξουμε πιο υγιείς και λαμπερές.

Η επιλογή ανάμεσα στο ροζ και το κοραλί-ροζ για τις ξανθές και κοραλί για τις καστανές, μελαχρινές, είναι οι δύο βασικές επιλογές σε ρουζ, για να δώσουμε «το χρώμα της υγείας».

Επιπλέον, σε αυτό το σημείο και πατώντας πάνω στα κόκαλα, δημιουργούμε κοψίματα.

Χρησιμοποιώντας ρουζ σε φυσικό, καφέ χρώμα, πατάμε ουσιαστικά πάνω στο κόκαλο των ζυγωματικών και δημιουργούμε πιο έντονες γωνίες στο πρόσωπο μας, κάνοντας το να δείχνει πιο λεπτό.

Η μάσκα -το νέο και απαραίτητο αξεσουάρ που έχει μπει στην καθημερινότητά μας-, κρύβει ένα σημείο των ζυγωματικών και αφήνει ακάλυπτο μόνο το επάνω μέρος τους.

Είτε φοράμε τη μάσκα ή όχι, ο σκοπός των περισσότερων γυναικών είναι ένας: να δείχνουν πιο έντονα, σμιλεμένα τα ζυγωματικά.

Για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, δεν αρκεί να βρούμε την απόχρωση που ταιριάζει στο δέρμα μας, στο χρώμα των μαλλιών μας. Πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη υφή.

Τα ρουζ σε κρεμώδη, υγρή μορφή είναι η ιδανική επιλογή, για να χαρίσουν στα ζυγωματικά μας αυτή τη διακριτική λάμψη, που αυτομάτως τα κάνει να φαίνονται πιο έντονα.

Σε αντίθεση με τις λάμψεις, (σσ. το highlighter που δημιουργεί έντονο αποτέλεσμα και κάνει contrast με το δέρμα), τα υγρά προϊόντα είναι πιο διακριτικά και ταιριάζουν απόλυτα στο χειμερινό look.

Επιλέγουμε ρουζ, στην απόχρωση που μας ταιριάζει και προτιμάμε να έχει κρεμώδη ή υγρή μορφή. Δουλεύουμε ελάχιστη ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων και το απλώνουμε στο κέντρο των μήλων, με απαλές ταμποναριστές κινήσεις.

Extra Tip: Αν δεν έχουμε ανάλογο προϊόν μπορούμε ακόμα και να εφαρμόσουμε το κραγιόν μας. Βρίσκουμε την κατάλληλη απόχρωση-ακόμα και ένα απαλό κόκκινο μπορεί να χαρίσει το χρώμα της υγείας-, ταμπονάρουμε απαλά στη μύτη του κραγιόν με το δάχτυλο μας και το εφαρμόζουμε στο κέντρο των μήλων. Αυτό το τρικ μπορούμε να το κάνουμε και όταν είμαστε εκτός σπιτιού και δεν έχουμε μαζί μας το υγρό ρουζ. Αν αφαιρέσουμε τη μάσκα και δούμε ότι έχει αλλοιωθεί το αποτέλεσμα, μπορούμε εύκολα να το αναπληρώσουμε.