«Πελοπόννησος» Α.Ε. προς ΠΕΔ: «Δεν προκύπτει η τήρηση της προβλεπόμενης εκ του νόμου και εκ του καταστατικού διαδικασίας για την αίτηση έκτακτου ελέγχου»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Δεν προκύπτει η τήρηση της προβλεπόμενης εκ του νόμου και εκ του καταστατικού διαδικασίας για την αίτηση έκτακτου ελέγχου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παροχή συνδρομής εκ μέρους της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. στη διενέργεια ελέγχου».

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η “Πελοπόννησος” Α.Ε. απαντώντας στο έγγραφο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, με το οποίο η ΠΕΔ Πελοποννήσου της κοινοποιεί την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης αναφορικά με την διενέργεια έκτακτου ελέγχου από ορκωτούς λογιστές στην “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Ειδικότερα, η Α.Ε. διευκρινίζει ότι «δεν προκύπτει η τήρηση της διαδικασίας της αίτησης έκτακτου ελέγχου από το δικαστήριο, σύμφωνα με τη διαδικασία της εκούσιας διαδικασίας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι σύμφωνα με τον νόμο «θα πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου για την διενέργεια του ζητούμενου ελέγχου. Ασπαζόμαστε αυτό που επιτάσσει ο νόμος», τόνισε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας παράλληλα:

«Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό θα πρέπει να κλείσει. Για ό,τι θέλει στο εξής η ΠΕΔ θα πρέπει να κινείται μέσω των δικαστηρίων. Η περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλωστε, απέναντι δεν είναι η περιφερειακή Αρχή, αλλά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (η πρώην Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς), το πόρισμα της οποίας η περιφερειακή Αρχή τηρεί με ευλάβεια. Επομένως, δεν είναι θέμα ούτε του περιφερειάρχη, ούτε του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά θέμα της ΕΑΔ, της εντεταλμένης κρατικής αρχής. Για όλα αυτά έχει αποφασίσει η εν λόγω Αρχή -με πόρισμά της μετά τον έλεγχο που έκανε. Οποιοσδήποτε θέλει, επομένως, μπορεί να απευθυνθεί στην εν λόγω Αρχή. Εμείς ούτε δικάζουμε, ούτε καταδικάζουμε κανέναν» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ) κ. Δημήτρης Καμπόσος αναμένεται να δώσει απαντήσει σε συνέντευξη τύπου που ανακοίνωσε στις 13 Ιανουαρίου 2021 ημέρα Τετάρτη, και ώρα 12:00 στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης. Θα ενημερώσει για την πορεία της εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.»

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν οι εργασίες για τις μονάδες απορριμμάτων στην Πελοπόννησο!

Πάτρα - Πύργος: «Κλείνει» ο φάκελος, προχωρά το έργο

Ελαιόλαδο: Η Λακωνία πούλησε 3€ στους Ιταλούς

Καμπανάκι στην Πελοπόννησο! 48 νέα κρούσματα

Καραντίνα στην Κορώνη για την κόρη του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο!