ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Λακωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα κορονοϊού στο Νομό αλλά και στις δομές. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr έχουν προσβληθεί υγειονομικοί και μάλιστα ανάμεσά τους και ιατροί τόσο Αγροτικοί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο όσο και Ειδικευόμενοι. Ωστόσο το 80% του προσωπικού των Υπηρεσιών Υγείας της Λακωνίας έχει ελεγχθεί και τα αποτελέσματα δεν είναι ανησυχητικά ενώ έγιναν πάνω από 400 εμβόλια στο Υγειονομικό Προσωπικό. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι νοσεί και εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Λακωνίας.

Αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστική αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η στάση και συμπεριφορά της Κοινότητας. Αν παρατηρηθεί και στη Σπάρτη το φαινόμενο που χαρακτήρισε την έξαρση κρουσμάτων στη Νότια Λακωνία, να νοσούν πολίτες αλλά αντί να σπεύδουν στις δομές υγείας να κρύβουν το πρόβλημα τότε δεν αποκλείεται η Σπάρτη και η ευρύτερη περιοχή να βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό που συνιστούν οι ειδικοί είναι απόλυτη τήρηση των περιοριστικών μέτρων, τη ορθή χρήση της μάσκας, την καθαριότητα των χεριών, τον αερισμό των χώρων και την τήρηση των αποστάσεων με ευλαβική συνέπεια.

Στο ΓΝ Λακωνίας - Ν.Μ. Σπάρτης απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι, που κρίθηκε απαραίτητο από την επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ενώ μέχρι την 15/01/2021 αναστέλλονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, αναστέλλονται τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων, πλην των επειγόντων περιστατικών, για τα οποία θα τηρούνται αυστηρά μέτρα.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα 12/1/21 το Νοσοκομείο της Σπάρτης λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για τους ηλικιωμένους 85+.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραγωγή 25.000 τόνων ελαιόλαδου στην Ηλεία

Καμπανάκι στην Πελοπόννησο! 48 κρούσματα σήμερα

Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν τον φύλακα στην Ηλεία!

Καραντίνα στην Κορώνη για την κόρη του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο!

Πελοπόννησος: Aγορές και ενοίκια ακινήτων! Ποιοι νομοί αντέχουν και ποιοι καταρρέουν!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος