Γράφει ο Γιώργος Μητρόπουλος

ΤΡΙΠΟΛΗ. Σύγχυση επικρατεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για το πότε αλλά και το πως θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με πηγές του NotosPress, η διαδικασία εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 08/01, αν και το προσωπικό έχει ελλιπή ενημέρωση για την παραλαβή και την τελική ημερομηνία έναρξης του εμβολιασμού.

Πότε θα γίνει ο εμβολιασμός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Άγγελος Χρονάς, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, θα ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου λόγω έλλειψης εμβολίων.

Την αρχή στο σχέδιο «Ελευθερία» κάνει η Κόρινθος, όπου από την Δευτέρα ξεκινούν οι διαδικασίες εμβολιασμού.

Αναλυτικά, η λίστα με τα Νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο 2ο κύμα Εμβολιασμού:

Τι προβλέπει το σχέδιο του ΕΣΥ

Το ΕΣΥ στην προσπάθεια θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προβλέπει τον σταδιακό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σε τρεις φάσεις.

Στη πρώτη φάση (04/01/21) προβλέπεται ο εμβολιασμό σε 42 νέα νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένων και των 9 νοσοκομείων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εμβολιασμοί) – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής αναμένεται εκτιμάται ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα Κύθηρα στον κατάλογο των ευρωπαϊκών μνημείων που κινδυνεύουν

Η Πελοπόννησος μετράει κρούσματα

‘Ενας «Αστέρας» που μεσουρανεί με ιστορία 90 χρόνων!

«Αρνούμαστε να μείνουμε απλοί θεατές στην τραγωδία που έρχεται!»