ΠΑΤΡΑ. Εγκρίθηκε, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, η κατάρτιση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας του έργου επισκευής και ενίσχυσης του «Εργοστασίου Τέχνης – Θάνος Μικρούτσικος».

Η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ του Δήμου Πατρέων, εκπόνησε την μελέτη προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, που αφορά την επισκευή και ενίσχυση του Εργοστασίου Τέχνης με σκοπό την άμεση χρήση του ως κεντρική θεατρική σκηνή του Δήμου Πατρέων. Στόχος του έργου είναι να στεγάσει μία σύγχρονη σκηνή για πολλαπλές εκδηλώσεις, θέατρο, χορό, μουσική, κ.λπ.

Θα γίνει στατική ενίσχυση, για να αρθούν αστοχίες που έχουν παρατηρηθεί μετά τον σεισμό στην Πάτρα το 2008, η αναβάθμιση της ακουστικής του θεάτρου, η θερμομονωτική επάρκεια, νέα διάταξη πυρασφάλειας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και διατάξεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Πατρέων «Η Πάτρα, θα αποκτήσει επιτέλους, ένα τεράστιο χώρο 850 θέσεων και θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες της για κάθε είδους μεγάλες παραστάσεις. Ευχαριστούμε και πάλι τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, για το σπουδαίο έργο που παράγουν. Το θέμα ψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή χωρίς την ψήφο των παρατάξεων της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ!!!»