ΣΠΑΡΤΗ. Πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι φήμες ότι στο πάρκο της Ευαγγελίστριας, στη Σπάρτη, έχουν δημιουργηθεί θύλακες νέων που αποτελούν άλλοθι για παραβατικές και παράνομες συμπεριφορές και δράσεις.

Είναι πλέον γνωστό, σε πολλούς, ότι κάθε απόγευμα κι έως τις 10 το βράδυ, στον χώρο γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Σπάρτη, συγκεντρώνονται νέοι και νέες σχολικής και μετασχολικής ηλικίας για περισσότερες από 4-5 ώρες. Εκεί, όπως καταγγέλλουν περίοικοι διαδραματίζονται διάφορες σκηνές και καταστάσεις. Καταρχάς συνωστισμός χωρίς να τηρούνται μέτρα. Κατανάλωση και αλκοόλ. Κίνηση δικύκλων αλλά και αυτοκινήτων στο πλακόστρωτο του ιερού Ναού. Αφόρητη ρύπανση από σκουπίδια. Εγγραφή συνθημάτων και συμβόλων με σπρέι ακόμα και αντιχριστιανικών σε τοίχους και δάπεδα της εκκλησίας. Χρήση των εισόδων της εκκλησίας για κάθε… ανάγκη των νεαρών ζευγαριών και άλλα.

Αυτό όμως που προκαλεί την μεγάλη ανησυχία των περιοίκων, κάποιοι από τους οποίους είναι κληρικοί αλλά και αξιωματούχοι, είναι οι βάσιμες υποψίες ότι στην συγκεκριμένη περιοχή, πέριξ του Ιερού ναού γίνεται διακίνηση ναρκωτικών είτε τις ώρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία είτε κι εκτός ωραρίου.

Η διέλευση αστυνομικών με μοτοσυκλέτες ή οχήματα είναι μεν εμφανής αλλά απ΄ότι φαίνεται δεν επιδρά πλέον αποτρεπτικά. Οι νεαροί δεν φαίνεται να συμμορφώνονται.

Όλα δείχνουν ότι η περιοχή μετατρέπεται σιγά - σιγά σε στέκι νέων, κάποιοι εκ των οποίων αγνοούν ή αδιαφορούν για το ότι αποτελούν το άλλοθι για την παράνομη δράση κάποιων άλλων επιτήδειων. Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς (και δεν εννοούμε μόνον την Αστυνομία) δεν παρεμβαίνουν δραστικά για να διορθώσουν την κατάσταση σε ένα χώρο Ιερό, δημόσιο και πολυσύχναστο από ηλικιωμένους και παιδιά.