Ο «άθλος» του Ηρακλή

Ο Ηρακλής Τσουζίνοφ είναι ο μεγάλος νικητής του ριάλιτι μόδας Greece's Next Top Model 3 του Star. Ο τελικός ξεκίνησε στις 9μμ και τελείωσε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα με ζωντανή μετάδοση. Στο πρώτο μισό του διαγωνισμού, η Παρασκευή Κερασιώτη, ο Αιμιλιάνο Μάρκου, ο Αντρέας Αθανασόπουλος και ο Ηρακλής Τσουζίνοφ δοκιμάστηκαν σε διαδοχικές πασαρέλες. Στο «πλευρό» των διαγωνιζόμενων στάθηκαν 15 από τα μοντέλα που είχαν αποκλειστεί σε προηγούμενες φάσεις του διαγωνισμού. Μετά το τρίτο Catwalk αποχώρησε ο Αιμιλιάνο που, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε «έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό».

Τελικά ο Αντρέας Αθανασόπουλος έλαβε από το κοινό 12,8 βαθμούς και με 84,8 βαθμούς κατατάχτηκε τρίτος. Η Παρασκευή Κερασιώτη ήρθε δεύτερη με 87 βαθμούς και ο μεγάλος νικητής «σκαρφάλωσε» στους 95,2%

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, ο Ηρακλής Τσουζίνοφ κέρδισε ένα διετές συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Models στο Λονδίνο, ένα αυτοκίνητο Mitsubishi Space Star και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ από το House Of Jewels.

Το πάθος του στόχου

Σε όλη τη διάρκεια που εξελισσόταν το ριάλιτι μόδας Greece's Next Top Model 3 το πάθος ήταν διάχυτο. Σε όλα τα επίπεδα και τις γραμμές. Από την παραγωγή έως την επικοινωνία υπήρχε αδρεναλίνη και αυτό έφερνε αποτελέσματα πρωτόγνωρα. Θα έλεγε κανείς ότι λειτούργησε υποδειγματικά το όλο project χωρίς ακραίες καταστάσεις αλλά με ρηξικέλευθες πρωτοτυπίες. Ειδικά ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ήταν φανερό όλο και περισσότερο το πάθος για αυτό που είχαν στόχο ζωής. Σε αυτή την δοκιμασία είδαν ότι ακόμα και το πάθος καλλιεργείται, δρομολογείται και αξιολογείται.

Το λάθος της Ελαφονήσου

Όλα καλά. Δικαίωμα των νέων ανθρώπων να επιλέγουν το δρόμο τους και να θυσιάζουν ό,τι θεωρούν απαραίτητο για να φέρουν αποτέλεσμα. Αρκεί να μην συνθλίβεις το δικαίωμα του άλλου. Αυτό που πρέπει να διδαχθούν όμως από την συμμετοχή τους είναι ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα όταν πρέπει να αναμετρηθείς με την κοινωνία. Το μεγάλο σφάλμα της παραγωγής του Greece's Next Top Model 3 να χρησιμοποιήσει την Ελαφόνησο πέρα από όρια, μέτρα και κανόνες θα πρέπει να δείξει στους νέους ότι στη ζωή επιλέγεις. Βέβαια η παραγωγή είχε πίσω της ένα μεγάλο κανάλι και μέσα και από το πρόβλημα στην Ελαφόνησο «πέτυχε» μεγαλύτερη προβολή. Ωστόσο αυτό που παραμένει και αδιαπραγμάτευτο αλλά και αναπάντητο είναι η Ελαφόνησος, η μοναδικότητά της και οι συνθήκες που όλοι σέβονται πλην του Ηρακλή. Γιατί στο πρόσωπο του Ηρακλή συνοψίζουμε όλο το show. Aς πορευτεί, λοιπόν ο Ηρακλής, με τις αρχές και τις αξίες που ένιωσε και είδε ότι πρέπει να βάζει πάνω απ’ όλους και όλα και η ιστορία (του) θα δείξει αν έκανε τη σωστή επιλογή…