«Είναι ανάγκη οι οικονομικά ενεργοί Συνεταιρισμοί να συμμετέχουν στην Εθνική Ένωση Συνεταιρισμών»

ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε δύο βασικά θέματα που απασχολούν την αγροτική οικονομία και παραγωγή αναφέρεται ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας κ. Νίκος Προκοβάκης.

Καταρχήν ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ΕΑΣΛ στη σύσταση της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.). Στόχοι της Εθνικής Ένωσης είναι η διάδοση και προώθηση της Συνεταιριστικής ιδέας και η ανάδειξη του ρόλου και της προσφοράς των συλλογικών δράσεων των αγροτών στην κοινωνία και την Εθνική Οικονομία, την συμμετοχή στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον αγροτικό τομέα της Ελλάδος και τη λειτουργία των συλλογικών του δραστηριοτήτων. Επίσης στην ανάδειξη και ενδυνάμωση των συλλογικών δράσεων των αγροτών ως απαραίτητο εργαλείο της αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας και ως μέσο της διατήρησης της προστασίας του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού στην ελληνική ύπαιθρο. Ο κ. Προκοβάκης επισήμανε ότι η ΕΑΣΛ πάντα πρωτοστατεί σε τέτοιες εξελίξεις.

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της ελιάς Καλαμών και της Π.Ο.Π. σημειώνοντας ότι αν και η Λακωνία ήταν ενεργή κάποτε στην προστασία του προϊόντος σήμερα διαπιστώνει ότι όσα τότε αποφασίστηκαν και θεσπίστηκαν έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και την ανάπτυξη της παραγωγής. Συμφώνησε δε ότι σήμερα το μεγάλο μερίδιο στην παραγωγή της ελιάς Καλαμών δεν έχει η Μεσσηνία αλλά η Λακωνία η Αιτωλοακαρνανία και η Φθιώτιδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελιά Καλαμών! Άμεση ανάγκη προστασίας όχι μόνο της ονομασίας της αλλά και της πραγματικής παραγωγής της! (audio)

Τραγωδία στο Άργος: 53χρονη έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε

«GNTM»: Τι είπε η Ζενεβιέβ Μαζαρί για τον σάλο γύρω από την Ελαφόνησο (video)

ΙΣΝ: Η διαβούλευση για το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης (video)