Μια πλήρης γραμμή Covid-19 ανεξάρτητη από το Νοσοκομείο υποδέχεται και νοσηλεύει τα περιστατικά

ΣΠΑΡΤΗ. Με την οργάνωση μιας πλήρους γραμμής Covid-19, υποδοχής, αξιολόγησης και νοσηλείας των περιστατικών που εισέρχονται στο Νοσοκομείο Σπάρτης αντιμετωπίζονται με άνεση, ψυχραιμία και ευστοχία τα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται στη Λακωνία και να υπάρχουν πλέον και από τη Σπάρτη αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την επάρκεια των Νοσηλευτικών υποδομών.

Στο Νοσοκομείο Σπάρτης η νέα Χειρουργική πτέρυγα έχει μετατραπεί σε θαλάμους Νοσηλείας Covid-19. Σύγχρονες εγκαταστάσεις, απομακρυσμένες από τις άλλες κλινικές. Επίσης οι χώροι της παλαιάς Νοσηλευτικής Σχολής μετατράπηκαν σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Covid-19 με Επείγοντα αλλά και θαλάμους βραχείας Νοσηλείας. Αυτό σημαίνει ότι τα θετικά κρούσματα που εισέρχονται στο Νοσοκομείο δεν έχουν σχέση και επαφή με τις άλλες δομές του. Ελέγχονται στο ΤΕΠ Covid-19 και αν είναι θετικά οδηγούνται στην Κλινική Covid – 19, αν είναι αρνητικά και χρήζουν κάποιας νοσηλείας οδηγούνται στις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του notospress.gr αυτό που έχει επιτευχθεί είναι η αυτόνομη λειτουργία του σκέλους Covid-19 στο Νοσοκομείο Σπάρτης η οποία σε συνδυασμό με την πολύ καλή κατάρτιση των γιατρών και των νοσηλευτών αποδίδει καλά αποτελέσματα.

Να σημειωθεί ότι όλα τα περιστατικά από τη Λακωνία που είναι θετικά οδηγούνται στο Νοσοκομείο Σπάρτης και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν έχει παραστεί ανάγκη για διακομιδή τους στα Νοσοκομεία αναφοράς σε Πάτρα και Ιωάννινα.

Κατά τις πληροφορίες, μιας και δεν δίδονται επίσημα στοιχεία, στο Νοσοκομείο Σπάρτης πρέπει να νοσηλεύονται 10- 12 ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα επιβαρυμένα περιστατικά. Έχουν δοθεί πάνω από 5 εξιτήρια.

Κατά άλλες πληροφορίες από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης φαίνεται πλέον ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν αφορά μόνο τη νότια Λακωνία αλλά και την πόλη της Σπάρτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κάηκαν στον ύπνο αδέρφια στην Ερμιονίδα

Μεσσήνιος οδοντίατρος και το βρέφος του ανάμεσα στα θύματα στο Τρίερ

Τι θα σημάνει το «Open Mall» για την αγορά της Σπάρτης; (video)