Για το υπό κατασκευή κέντρο ρίψεων ενημερώθηκε ο Δήμαρχος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το υπό κατασκευή κέντρο ρίψεων που κατασκευάζει ο ΓΣ Ακρίτα 2016, έναν πολυχώρο αθλητισμού που δημιουργείται στην περιοχή του Ασπροχώματος, σε χώρο ιδιοκτησίας της οικογένειας του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Οι εργασίες εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και με μεράκι από τον Πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτα 2016, Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μετά την παραχώρηση του χώρου από τον κ. Νικήτα Κάρτσωνα, βλέπει ένα στόχο ετών να γίνεται πραγματικότητα. Σημειώνεται ότι την προσπάθεια στηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Το κέντρο ρίψεων θα διαθέτει έναν κλωβό ρίψεων 8 μέτρων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, μια διαδρομή για το αγώνισμα του ακοντίου και μια βαλβίδα για το αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ανέφερε: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε τονίσει ότι τον Αθλητισμό τον αντιμετωπίζουμε ως κοινωνικό αγαθό. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε γι’ αυτό και τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Έχουμε από την αρχή συζητήσει με τον Πέτρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας έχει παρουσιάσει το πλάνο του, για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου ρίψεων. Μία υποδομή που θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές της περιοχής μας να προπονούνται, να προετοιμάζονται για μεγάλους αγώνες, αλλά και να προσελκύσει αθλητές απ’ όλη την Πελοπόννησο και τη νότια Ελλάδα. Είχαμε συζητήσει για κάποιους χώρους, όμως έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ο κ. Κάτσωνας να προσφέρει έναν χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε και είναι εξαιρετικός, μέσα στην Καλαμάτα, δίπλα από τον Περιμετρικό, έχει όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσει να στηριχθεί και από εμάς. Μιλήσαμε με τον κ. Παπαδόπουλο και το επόμενο διάστημα θα εξειδικεύσουμε τη συμμετοχή του Δήμου, ώστε να συνταχθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας και να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεργαστούμε στενά, ο Δήμος, ο Σύλλογος, η τοπική μας κοινωνία, μπορεί να φέρουμε θετικά αποτελέσματα»