ΕΛΛΑΔΑ. Τα ισχύοντα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού παρατείνονται μέχρι και Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ώρα έξι το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας την παράταση του lockdown επί του παρόντος.


Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού κρουσμάτων Covid-19 και εφόσον αυτή η τάση συνεχιστεί θα μειωθεί και η πίεση στο ΕΣΥ και τότε η κυβέρνηση θα σχεδιάσει σταδιακή επάνοδο σε μία κάποιας μορφής κανονικότητα.

Χαρακτήρισε όμως επιβεβλημένη επί του παρόντος την απόφαση για παράταση του lockdown καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Υπογράμμισε δε την έντονη ανησυχία σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαϊα και η Λέσβος.
Ιδιαίτερα όσον αφορά στην Πάτρα και εν όψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, επέστησε την προσοχή όλων των πολιτών για αυστηρή τήρηση των μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν μαζικοί εορτασμοί που θα είχαν δραματικές συνέπειες. Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους Πατρινούς να γιορτάσουν στα σπίτια τους και όχι με επισκέψεις, που όπως επισήμανε απαγορεύονται ούτως ή άλλως, αφού δεν υπάρχει σχετικός κωδικός SMS.