ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Κάποια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως τα 9 παιδιά στο Μπόσι Καλαβρύτων. Ένα πηγαίνει στο Γυμνάσιο, έξι στο Δημοτικό και δύο στο Νηπιαγωγείο. Όσο ήταν ανοιχτά τα Δημοτικά Σχολεία, η μαθήτρια του Γυμνασίου ερχόταν στα Καλάβρυτα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και με την βοήθεια των δασκάλων έκανε τα διαδικτυακά μαθήματα από αίθουσα του σχολείου.

Με το κλείσιμο όμως και των δημοτικών σχολείων, τα παιδιά παραμένουν στο χωριό όπου δεν έχουν πρόσβαση, αφού στον οικισμό δεν υπάρχει σήμα από κανένα δίκτυο κινητής η σταθερής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, η μαθήτρια του Γυμνασίου αναγκάστηκε να μετακομίσει σε συγγενικό της πρόσωπο σε άλλο χωριό, ωστε να μπορέσει να συνεχίσει τα μαθήματά της.

Να σημειώσουμε οτι σήμα κινητής τηλεφωνίας και πρόσβαση στο διαδίκτυο, υπάρχει μέχρι τις παρυφές του οικισμού, σε κανένα όμως σημείο εντός του οικισμού.

Το Μπόσι είναι οικισμός της Τοπικής Κοινότητας Πετσάκων της Δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 688 μέτρων βορειοδυτικά των Καλαβρύτων και σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από αυτά. Ο πληθυσμός του οικισμού είναι 20 άτομα εκ των οποίων τα 9 παιδιά.