Εμπορικός Σύλλογος: «Είμαστε εξαντλημένοι και αβοήθητοι μέσα σε μια οικονομική ανασφάλεια. Έχουμε την έμπρακτη στήριξή τού κ. Κρητικού να προωθήσει τα αιτήματά μας στην κυβέρνηση»

ΣΠΑΡΤΗ. Έκτακτη συνάντηση με τον βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νεοκλή Κρητικό, είχε αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο κ. Παν. Φλώρο και τον γεν. γραμματέα κ Ιω. Καρβουνιάρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, την Παρασκευή 13/11.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν προβλήματα που έχουν προκύψει στον εμπορικό κόσμο ύστερα κι από το 2ο lockdown αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία.

Όπως ενημέρωσε η πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, «τα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν επαρκούν και θα πρέπει να επανεξεταστούν και να ενισχυθούν προκειμένου να στηριχθεί η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα».

Στον κ. Κρητικό τέθηκαν οι εξής θέματα:

1. Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού για επιχειρηματίες

2. Επιστρεπτέα Προκαταβολή

3. Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή- Προγράμματα Περιφερειών

4. Επιταγές

5. Ενοίκια: Χρηματοδότηση απευθείας από το κράτος του 40% του ενοικίου των επιχειρήσεων που πλήττονται και επίσης απαγόρευση εξώσεων των επαγγελματικών χώρων αλλά και κατοικιών για όσο διαρκεί η κρίση

6. 120 Δόσεις

7. Ακατάσχετος λογαριασμός

8. Αφορολόγητο

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης επισημαίνεται:

«Τα χρέη των επιχειρήσεων έχουν ήδη συσσωρευτεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν. Είμαστε εξαντλημένοι και αβοήθητοι μέσα σε μια οικονομική ανασφάλεια. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία αλλά, όπως έχουμε πει, σημαντική είναι και η επιβίωσή μας».

Τέλος τονίζεται, πως, «... ο βουλευτής μας κ. Κρητικός Νεοκλής έκρινε σημαντικά τα αιτήματά μας και έχουμε την έμπρακτη στήριξή του να τα προωθήσει στην κυβέρνηση».