Ο Πετράκος ζητά άμεσα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης

ΤΡΙΦΥΛΙΑ. Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του μετέφερε την έντονη ανησυχία των πολιτών της Τριφυλίας για τη πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού στη περιοχή τους με αφορμή τα θετικά κρούσματα σε εργάτες γης στα Φιλιατρά και των άθλιων συνθηκών διαμονής τους .

Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να απαιτήσει από την κυβέρνηση:

1. Να κατέβει κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τώρα για να γίνουν χθες αν είναι δυνατόν μαζικά τεστ στα Φιλιατρά και σε όλη τη Τριφυλία και πρώτα απ όλα στις μεγάλες μονάδες που απασχολούν τους ξένους εργάτες γης ώστε να ληφθούν αμέσως τα ενδεικνυόμενα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού. Φυσικά τα μαζικά τεστ πρέπει να γίνουν στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας.

2. Να μεταφερθούν αμέσως τα θετικά κρούσματα στα ορισμένα ξενοδοχεία για τον κορονοϊό ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ανθρώπινη διαμονή, η τροφή και η ιατρική περίθαλψη των ανθρώπων. Επιπλέον αν χρειαστεί να επιτάξει επιπλέον ένα τουλάχιστον ξενοδοχείο σε κάθε νομό για να λειτουργήσει με όλους τους κανόνες ως κέντρο φιλοξενίας - καραντίνας των θετικών κρουσμάτων.

3. Να ληφθεί μέριμνα ,να παρθούν μέτρα και να γίνεται έλεγχος στους εργοδότες για ανθρώπινους χώρους και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των εργατών .

4. Να αυστηροποιηθεί ο έλεγχος στις μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και ενημέρωσης των αρχών για την αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού.

5. Να είναι εφοδιασμένοι όσοι έρθουν από τώρα και στο εξής με ευθύνη και των εργοδοτών με αρνητικό τέστ .

6. Να συμβάλει ακόμη περισσότερο η Περιφέρεια στην αποτροπή διάδοσης της πανδημίας

Τέλος ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» τονίζει ότι θα θέσει το θέμα στη προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με σκοπό να ληφθεί ομόφωνη απόφαση.