Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Πληροφορήθηκα ότι την προηγούμενη Παρασκευή έγινε μία πρώτη γνωριμία εκπαιδευτικών και πέντε προσφυγόπουλων και κάποιο μάθημα Αγγλικής σε ελληνικά τοπωνύμια, στα πλαίσια δομής υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων.

Μάλιστα ο Δ/της Δ/θμιας επιμελήθηκε προσωπικά μιας τέτοιας διδασκαλίας και είναι προς τιμήν του μία τέτοια πρωτοπόρα, ρηξικέλευθη πράξη για τη συντηρητική Λακωνία.

Εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια γιατί φοβάμαι ότι ο νεοπαγής αυτός θεσμός θα δοκιμαστεί τις εβδομάδες της καραντίνας,θα καθυστερήσει η στελέχωση του με ειδικούς καθηγητές (ευχή όλων να προτιμηθούν όσοι προσφέρονται και να αφήσουμε στην άκρη τους «με ειδικά προσόντα» που τις περισσότερες φορές είναι μια παραπάνω επιμόρφωση), να βρεθεί ο συνάδελφος ΠΕ02 που θα ηγηθεί της προσπάθειας, να υπάρξει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης και για αυτά τα παιδιά (Άλλωστε 14:00 με 18:00 που είναι το ημερήσιο πρόγραμμά τους αντέχουν τα βραδυπορούντα webex και πανελλήνιο σχολικό δίκτυο).

Μπορούμε και στη Λακωνία να δείξουμε το διεθνιστικό πρόσωπό μας, να μορφώσουμε αναξιοπαθούντες να ανέβουμε λίγο ψηλότερα στην κλίμακα του ανθρωπιστικής διαπολιτισμικής κοινωνίας που καλούμαστε να ζήσουμε!!!

(*) Φιλόλογος