Με 37 δις€ και οριζόντια μέτρα για 3 εβδομάδες θα στηρίξει η Κυβέρνηση οικονομία και κοινωνία

ΕΛΛΑΔΑ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους Έλληνες ανακοίνωσε την λήψη οριζόντιων μέτρων λόγω κορονοϊού. Ισχύουν από τις 06:00 του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου και μέχρι την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού περιλαμβάνουν και την επιβολή πανεθνικού lockdown. Όπως ανέφερε ο κ Μητσοτάκης υπάρχουν διαθέσιμα 37 δις€ για να στηριχθεί η οικονομία και η κοινωνία. Η έκρηξη των κρουσμάτων, η αύξηση της νοσηλείας και της ανάγκης για ΜΕΘ τις τελευταίες ημέρες τον υποχρεώνει να λάβει τα μέτρα με την ελπίδα ότι ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας που θα μοιάζει με τον εορταστικό Δεκέμβριο που ξέραμε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότυι θα δοθούν 800€ σε κάθε εργαζόμενο που βρίσκεται σε αναστολή, 400 € σε κάθε εργαζομενο που δεν επιδοτείται ενώ θα δοθεί παράταση για δύο μήνες σε κάθε επίδομα που έληγε.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργούν, όχι Γυμνάσια και Λύκεια ενώ τα ειδικά σχολεία θα λειτουργούν σε όλες τις βαθμίδες. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας απ’ όλους πάντα και παντού.

Στις 15:00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον κ. Σταϊκούρα για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και στις 18:00 ο κ. Χαρδαλιάς ανακοινώνει πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα.