Θα έχει τη λειτουργία Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

ΣΠΑΡΤΗ. Η πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφείο) στην Σπάρτη» με δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.

Με την συγκεκριμένη πράξη θα επιχορηγείται η λειτουργία, για 24 μήνες, ενός οικοτροφείου στην Σπάρτη, το οποίο θα αποτελεί Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου υψηλού βαθμού προστασίας.

Στη δομή θα φιλοξενούνται 15 ένοικοι έως 65 ετών με βαριά νοητική υστέρηση και σοβαρές χρόνιες ψυχικές διαταραχές χωρίς χρονικό όριο παραμονής. Κύρια έμφαση θα δοθεί στη νοσηλεία, στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και την προσωπική ανάπτυξη των ενοίκων.

Το Οικοτροφείο θα λειτουργεί με βάση τις αρχές της τομεοποίησης, της κοινοτικής Ψυχιατρικής, της εξω-νοσοκομειακής περίθαλψης, της απο-ασυλοποίησης, της κοινωνικής επανένταξης, της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας καθώς και της πληροφόρησης και εθελοντικής αρωγής της κοινότητας στην προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Η Θεραπευτική Ομάδα θα υλοποιεί συνεχείς παρεμβάσεις απευθυνόμενες στον ασθενή, στο οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά και στην κοινότητα σε τρία επίπεδα:

α) Φαρμακοθεραπεία

β) Ατομική Ψυχοθεραπεία

γ) Ομαδικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις

Στο φυσικό αντικείμενο του έργου, πέραν της λειτουργίας του οικοτροφείου, περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση κατάλληλων κτηριακών υποδομών, καθώς και η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ξενοδόχοι αγωνιούν για τα μπλόκα στις μετακινίσεις

Η πόντιση του καλωδίου Πελοπόννησος - Κρήτη θα ξεφουσκώσει τους λογαριασμούς ΔΕΗ!

Ξεχωριστά κρασία στην Πελοπόννησο ανέδειξε ο φετινός τρύγος

Αυτοκτόνησε με χάπια 55χρονος Τριπολίτης

Πάτρα: Έγκλειστοι στην εστία 35 φοιτητές λόγω κορονοϊού (video)