ΠΥΡΓΟΣ. Στα κεντρικά γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ έγινε σύσκεψη με αντικείμενο την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου στο Δήμο Πύργου, κατόπιν του αριθμ. 08/ 05-10-2020 εγγράφου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμοχωρίου προς τον Δήμαρχο Πύργου.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Νικολάου, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Νικολακόπουλος Ανδρέας, ο Δήμαρχος Δ. Πύργου κ. Αντωνακόπουλος Τάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Πισκέντα Τζίνα και ο Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου κ, Σαραντόπουλος Γεώργιος ενώ απουσίαζε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανεμοχωρίου κ. Μπουλαλάς Χρήστος που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί όμως συναινεί με την πρόταση του Δημάρχου.


Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και αποφασίστηκε να συζητηθούν οι όροι παραχώρησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΑΙΑΟΣΕ και στη συνέχεια να εγκριθεί η πρόταση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Πύργου.

Από την πλευρά του , ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε την έντονη επιθυμία του να συνδράμει στην ανάπτυξη του τόπου και γι’ αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στην πρόταση τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμοχωρίου όσο και της Τοπικής Κοινότητας Ανεμοχωρίου , την οποία δήλωσε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, ενώ και ο Δήμαρχος Πύργου από την αρχή παρείχε την απόλυτη συνεργασία του και προώθησε ταχύτατα τις διαδικασίες , ώστε να προωθηθεί το θέμα στη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Τέλος , εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμοχωρίου, η Πρόεδρος κα Πισκέντα Τζίνα εξέφρασε την χαρά της που οι αρχές του τόπου δέχθηκαν την πρόταση του Συλλόγου και τους ευχαρίστησε θερμά για την βοήθειά τους.