ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη στήριξη των ομογενών ζητάει, μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), ο Ελληνοαμερικανός Ιωάννης - Αλέξανδρος Σακέλος (John - Alexander Sakelos), ο οποίος διεκδικεί την είσοδό του στην Πολιτειακή Βουλή, για την αντιπροσώπευση της Περιφέρειας 26, στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια 26 περιλαμβάνει περιοχές του Γουάιτστόουν, του Φλάσινγκ, του Λιτλ Νεκ και του Ντάκλαστον, όπου κατοικεί ένας μεγάλος αριθμός ομογενών. Ο Σακέλος είναι υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και θα επιχειρήσει να αποσπάσει εκλογικά τη θέση από τον σημερινό Πολιτειακό Βουλευτή της περιοχής, Εντουαρντ Μπράουνστιν (Edward C. Braunstein), που εκλέγεται με τους Δημοκρατικούς.

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο κ. Σακέλος αναφέρθηκε στα θέματα που δίνει έμφαση στην προεκλογική του ατζέντα, με κυρίαρχο αυτό της δημόσιας ασφάλειας, εξαπολύοντας βέλη εναντίον της κατάργησης της χρηματικής εγγύησης για την προσωρινή αποφυλάκιση, που αγγίζει τα περισσότερα πλημμεληματικά αδικήματα.

«Η μεταρρύθμιση στις εγγυήσεις αποφυλάκισης (bail reform) είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο βλέπουμε αυτήν την έξαρση της εγκληματικότητας. Για παράδειγμα, στη δική μας περιοχή, την Περιφέρεια 26, βλέπουμε μια αύξηση των διαρρήξεων σε ποσοστό 35%. Το δε ποσοστό των κλοπών αυτοκινήτων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και φτάνει στο 60%», τόνισε ο κ. Σακέλος.

Παράλληλα, ο ομογενής υποψήφιος τόνισε ότι θα πρέπει να μπει «φρένο» στις αυξήσεις των φόρων και λοιπών τελών στην περιοχή που πολιτεύεται, κατηγορώντας τον αντίπαλό του ότι τις έχει υπερψηφίσει επανειλημμένως.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 108 αυξήσεις τα τελευταία 8 χρόνια», ήταν τα λόγια του Σακέλου, που εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να μπει περιορισμός θητείας στους Πολιτειακούς αντιπροσώπους στη Νέα Υόρκη.

«Το γεγονός ότι δεν έχουμε περιορισμό θητείας είναι και ο βασικός λόγος που έχουμε αυτή τη διαφθορά στο Ολμπανυ, αφού οι πολιτειακοί αντιπρόσωποι αισθάνονται ασφαλείς όσον αφορά στην εκλογή τους. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει αυτό, όχι μόνο για να μην εκλέγουμε τους ίδιους πολιτικούς συνέχεια, αλλά και για να δίνεται η ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους ανθρώπους, μέσα από την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας», ανέφερε ο ομογενής υποψήφιος Πολιτειακός Βουλευτής.

«Επισκέπτομαι συχνά την Ελλάδα»

Ο Ιωάννης - Αλέξανδρος Σακέλος είναι γιος Ελλήνων μεταναστών. Ελκει την καταγωγή του από την Περίστα Ναυπακτίας, από την πλευρά του πατέρα του, και από το Γύθειο Λακωνίας, από την πλευρά της μητέρας του.

Ο πατέρας του διατηρεί ανθοπωλείο απέναντι από το νεκροταφείο του Φλάσινγκ, συντηρώντας, όπως τονίζει ο ίδιος ο Σακέλος, μια ιδιόμορφη παράδοση των ομογενών από την περιοχή της Ναυπακτίας.

«Επισκέπτομαι την Ελλάδα όσο πιο συχνά μπορώ. Ενημερώνομαι για τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει και σίγουρα οι Ελληνες είναι στη σκέψη μου. Είμαι ευγνώμων για το ελληνικό σχολείο, που μου έδωσε περισσότερες αρχές πάνω στην πολιτική απ’ ό,τι το ίδιο το Κολλέγιο», καταλήγει ο Σακέλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Δριμύτατη καταγγελία πολιτών κατά παντός υπευθύνου στη Σπάρτη!

Δικάζεται στην Καλαμάτα ο ιερέας που κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονη στην Ανατολική Μάνη

Υγειονομική βαρυχειμωνιά! 865 τα νέα κρούσματα!

Τι γίνεται φέτος με την Κλημεντίνη;

Σε δύο μήνες ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Απορριμμάτων στην Ηλεία

Στον εισαγγελέα το πόρισμα της ΕΔΕ για την 27χρονη Δώρα που ξεψύχησε μετά την γέννα