Ο Στ. Αραχωβίτης βουλευτής και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφτηκε τον ΑΣ Αγίων Αποστόλων Νεάπολης

ΝΕΑΠΟΛΗ. Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Βοιών είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σταύρος Αραχωβίτης, την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Α.Σ και τους προβληματισμούς των ελαιοπαραγωγών. Ο βουλευτής ενημερώθηκε, επιπλέον, για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το ωράριο λειτουργίας των ελαιοτριβείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων για τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία σχετικά με τη διαχείριση του πυρήνα και του κατσίγαρου (λιόζουμα). Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση για περιβαλλοντικές δράσεις, ώστε να πάψει το θλιβερό φαινόμενο των ρυπασμένων χειμάρρων και του Ευρώτα.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης υπογράμμισε και την αναγκαιότητα πραγματοποίησης rapid test, αφού με την εξέλιξη της ελαιοκομικής περιόδου θα πρέπει να προστατευτούν οι εργάτες γης, οι αγρότες και οι οικογένειές τους.

Ο βουλευτής ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά στους ελαιοπαραγωγούς και δήλωσε ότι οι σύγχρονοι συνεταιρισμοί χρειάζονται πλέον νέους, καταρτισμένους, με συνεργατική κουλτούρα αγρότες που μπορούν να λειτουργήσουν στη λογική και τις απαιτήσεις της.

Όπως δήλωσε, εκτός των άλλων, ο κ. Αραχωβίτης, «…όλοι μαζί, πρέπει να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της ποιότητας του ελληνικού λαδιού, να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας. H «ετικέτα» είναι η δύναμη των εγχώριων αγροτικών προϊόντων και μέσα από την τυποποίηση και την είσοδο σε νέες αγορές έρχεται η υπεραξία».

Αργότερα, ο βουλευτής, με το κλιμάκιο του κόμματος, επισκέφτηκαν τα Νιάτα και τον Άγιο Δημήτριο, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με κατοίκους, αγρότες και καταστηματάρχες της περιοχής.