ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Σπάρτη και την Αρεόπολη, επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο των περιοδειών που κάνει ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διαμορφώσει την ατζέντα των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Την Γ. Αγγελοπούλου στη Σπάρτη υποδέχθηκαν - στο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνόπουλου- ο δήμαρχος της λακωνικής πρωτεύουσας Πέτρος Δούκας, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και η Μαργαρίτα Σπυριδάκου εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Από την πλευρά του, ο Θ. Βερούτης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη, μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, να τονωθεί η ιστορική μας μνήμη προκειμένου «να αποτελέσει το εφαλτήριο της μελλοντικής μας προόδου και ευημερίας». Θύμισε επίσης την «διαχρονική αλήθεια, ότι οι Έλληνες μεγαλουργήσαμε όσες φορές ενώσαμε τις δυνάμεις μας κι έτσι θα πρέπει να πορευθούμε και στο μέλλον».

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου στο καλωσόρισμά της, στάθηκε στον σημαντικό ρόλο της Λακωνίας στην Εθνική Παλιγγενεσία και στην αναγκαιότητα, μέσα από τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, «να αναδείξουμε τη βαριά ιστορική μας κληρονομία, που πρέπει να αποτελεί οδηγό για την πορεία της πατρίδας μας στο μέλλον».