ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στον δημόσιο βίο όταν ένας θέλει να πικάρει ακόμα περισσότερο αυτόν που κατηγορεί δεν θα τον αποκαλέσει απλά με έναν προσδιορισμό υποβάθμισης ή υποκοριστικό αλλά θα χρησιμοποιήσει όρο που να δημιουργεί εντυπώσεις προκειμένου να σφραγίσει το πλήγμα.

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ένας δικηγόρος να μην χαρακτηρίζεται χασοδίκης αλλά δικολάβος… Επίσης μια εφημερίδα να αναφέρεται ως φυλλάδα... Ακόμα σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο λαϊκιστής αντί του δημαγωγός όπως και το ψεύτης αντί του ασαφής.

Αυτό όμως που ακούσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ξεπερνά κάθε όριο και κάθε μέτρο κακίας…

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου επικρατούσε ένταση γιατί μια αναφορά του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκας εξόργισε τον Πέτρο Τατούλη που άρχιζε να φωνάζει εκτός μικροφώνου.

Ο Περιφερειάρχης που είχε ανοιχτό μικρόφωνο είπε: «Είμαστε μεγάλοι και θα πάθουμε τίποτα. Έχουμε μια ηλικία. Μην ταράζεστε. Μεγαλώσατε πια. Ηρεμία, ηρεμία, ηρεμία, λασπιτζή.»

Την ίδια ώρα, μιλούσε ο κ. Τατούλης προς τον Περιφερειάρχη, αλλά η φωνή του δεν ακουγόταν επειδή δεν είχε ανοιχτό μικρόφωνο.

«Λασπιτζή». Ούτε καν λασπολόγε. Δηλαδή εργολάβο της λασπολογίας που μάλλον δεν τα καταφέρνεις καλά ούτε σε αυτό. Δεν είσαι δηλαδή αποτελεσματικός. Πως λέμε είσαι ασπριτζής και όχι ελαιοχρωματιστής… Θεός να σε φυλάει από το Περιφερειακό…

Αυτό είναι το ήθος και το ύφος που συχνά ξεπηδά από τα έγκατα του Παναγιώτη Νίκα. Που να μην ήταν και νικητής των εκλογών. Εκτός και αν όλα αυτά οφείλονται σε αλαζονεία του νικητή που δεν συμμαζεύεται…

Ο αλαζόνας στην διάλεκτο του Περιφερειακού Συμβουλίου μάλλον θα λέγεται «καλαμοκαβαλάρης».

Ειδήσεις σήμερα:

Το Λιμενικό μπλόκαρε τη μαφία των ναρκωτικών από το Λιμενικό αξίας 7 εκατ.€

Ένας 12χρονος στην Κυπαρισσία βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 455 ευρώ!