Η πρώτη ηλεκτρική Porsche Taycan στο Ναύπλιο

ΝΑΥΠΛΙΟ. Μια PorscheTaycan το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινητο της εταιρείας βρέθηκε σήμερα στο Ναύπλιο όπου πραγματοποιήθηκε διαφημιστική φωτογράφηση και φυσικά τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών.

Το Ναύπλιο επιλέγει για τις φυσικές του ομορφιές αλλά και για έναν ακόμα πρόσθετο λόγο καθώς η εταιρεία έχει εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης στο Ναύπλιο.

Οι φορτιστές τοποθετήθηκαν στον πολυχώρο Φουγάρο και ανήκουν στην Porsche, η οποία σε συνεργασία με την ΑΒΒ δημιούργησαν φορτιστές υψηλής ισχύος. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με στόχο τη δημιουργία υποδομών φόρτισης που θα χρησιμοποιηθούν από τα ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων εταιρειών.

Το όνομα Taycan σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "ζωηρό νέο άλογο", παραπέμποντας στην εικόνα που υπάρχει από το 1952 στο κέντρο του θυρεού της Porsche, δηλαδή στο άτι που καλπάζει.

Δύο μόνιμα συγχρονισμένοι κινητήρες (PSM), με απόδοση συστήματος που ξεπερνά τους 600 ίππους, επιταχύνουν το ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα σε αρκετά λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις αυτές έρχονται να πλαισιώσουν το επίπεδο συνεχούς ισχύος, το οποίο δεν έχει προηγούμενο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο: το μοντέλο αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές γρήγορες επιταχύνσεις χωρίς απώλεια επιδόσεων, ενώ η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Ονόματα με πραγματικό νόημα

Στην Porsche, τα ονόματα των μοντέλων γενικά συνδέονται άμεσα με το εκάστοτε αυτοκίνητο και τα χαρακτηριστικά του: Το όνομα Boxster περιγράφει τον συνδυασμό του κινητήρα μπόξερ και του σχεδιασμού roadster. Η Cayenne υποδηλώνει ορμητικότητα, η Cayman είναι αιχμηρή και ευέλικτη, ενώ η Panamera προσφέρει περισσότερα από ένα συνηθισμένο Gran Turismo, γεγονός που της επέτρεψε να κερδίσει τον αγώνα μεγάλων αποστάσεων Carrera Panamericana. Το όνομα Macan προέρχεται από την αντίστοιχη ινδονησιακή λέξη που σημαίνει τίγρης, υποδηλώνοντας έννοιες όπως η σβελτάδα, η ισχύς, η γοητεία και ο δυναμισμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνη: Ήταν ελαιοτριβείο του 1850 κι έγινε πολυτελής βίλα του 2020

Μεγάλα φορτηγά πλοία στον όρμο της Νεάπολης

Σχέδιο για μονάδα αποθήκευσης με μπαταρίες στην Αρκαδία

Οι Ρομά «δείχνουν τα δόντια τους» και στην Καλαμάτα! (video)

Εργαζόμενη στο δήμο Πύργου μήνυσε αιρετό για σεξουαλική παρενόχληση

Ο ΟΤΕ κλείνει, αρχικά, καταστήματα σε Λουτράκι και Γύθειο!

Έρχεται «λαίλαπα από το Ιόνιο με καταιγίδες, ανέμους και χαλάζι!