ΣΠΑΡΤΗ. Επίσκεψη - ομιλία πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην Σπάρτη την Παρασκευή 9/10/20. Θέμα της ομιλίας του η «Αγροτική Ανάπτυξη» και σκοπός της επίσκεψης η αμφίδρομη ενημέρωση.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον γ.γ. του υπουργείου Λάκωνα κ. Γιώργο Στρατάκο. Αρχικά είχε συνεργασία στο Διοικητήριο Λακωνίας με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θ. Βερούτη και στη συνέχεια μετέβη στο Ίδρυμα Βυζαντινών Σπουδών στον Μυστρά όπου μίλησε σε κοινό αιρετών, εκπροσώπων φορέων, συνεταιριστών και πολιτών - αγροτών.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ Πέτρος Δούκας, αφού ο δήμος ήταν ο διοργανωτής της εσπερίδας ενημέρωσης, η οικοδέσποινα του Ιδρύματος κ Ντία Τζανετέα και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης κ Χρ. Κανακάκος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Λακωνίας της ΝΔ κ. Θανάσης Δαβάκης και κ. Νεοκλής Κρητικός και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιάννης Παναρίτης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε καταρχήν σε τοπικά θέματα της αρμοδιότητάς του όπως οι επενδύσεις στην άρδευση, η στήριξη της ελιάς και του ελαιόλαδου στην αγορά, η προοπτική μεγάλων μονάδων μεταποίησης, η βελτίωση των δεδομένων στην αιγοπροβατοτροφία, η ανάγκη για αύξηση της βιολογικής γεωργίας αλλά και σε γενικά θέματα όπως οι επιδράσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελληνική γεωργία και η ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας του Τουριστικού κλάδου με τον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα της χώρας αλλά και την νέα αποχή στο Συνεταιριστικό τομέα όπως και την ανάγκη για γεωργία απαλλαγμένη απο φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά.

Ο υπουργός δέχθηκε καταρχήν σειρά αιτημάτων από τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας που διαδήλωναν στο κέντρο του Μυστρά, στα οποία και απάντησε, καθώς και ερωτήσεις από το κοινό.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνεργασία του με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιρετική και με τους δύο βουλευτές του Νομού πολύ καλή και τόνισε ότι το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα θα είναι λαμπρό.

Δείτε αργότερα στο notospress.gr αναλυτικά ρεπορτάζ από την επίσκεψη και ομιλία του υπουργού Βορίδη στη Σπάρτη. Λεπτομέρειες από την ομιλία του και η απάντηση που έδωσε στους συγκεντρωμένους αγρότες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία: 9χρονος μαθητής αφήνει την τελευταία του πνοή στο σχολείο!

«Έβρεχε» πέτρες στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου

31 τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Πελοπόννησο

Πελοπόννησος: Ταραχές για το φόνο του 18χρονου Ρομά (video)