Αισιόδοξος ο γιατρός Μαριόλης δίνει τη μάχη με τον Covid-19 στον Δήμο Ευρώτα

ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Ως μια «συγκλονιστική εμπειρία» περιέγραψε o κ. Αργύρης Μαριόλης, στο notospress.gr, αυτό που βιώνει την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού στο Δήμο Ευρώτα.

Ο κ. Μαριόλης, είναι διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης και διευθύνων νους όλης της προσπάθειας που καταβάλλεται από τον ΕΟΔΥ και άλλους φορείς ώστε να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στο Δήμο Ευρώτα. Επίσης είναι μέλος στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, στην «επιτροπή των λοιμωξιολόγων», όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε.

Όπως ανέφερε, ερωτώμενος από το notospress.gr, «…καταφέραμε να στεγανοποιήσουμε πλήρως τον Δήμο Ευρώτα. Πραγματοποιήσαμε 2200 test σε εργάτες γης. Ελέγξαμε το σύνολο των εργατών γης του Δήμου. Πάρα πέρα, προχωρήσαμε και σε ουσιαστική εκπαίδευσή τους, σε θέματα προστασίας από τον νέο κορονοϊό, αποστασιοποίηση, χρήση μάσκας, πρόληψη».

Η πλειοψηφία των 46 ασθενών από κορονοϊό στο Δήμο Ευρώτα βρίσκεται σε καραντίνα 10 ημερών. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ο κ. Μαριόλης ακολουθώντας το πρόγραμμα των κλιμακίων που διευθύνει, κοιμώμενος 9 ημέρες και ο ίδιος σε σκηνή, παρακολουθεί σε κοντινό πλάνο την εξέλιξη της επιδημίας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Κρίσιμο να ελεγχθούν οι νεοεισερχόμενοι εργάτες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει και μια ουσιαστική συνεννόηση με τους εργοδότες τους αλλά και με τα άτομα που τους αντιπροσωπεύουν.

Ο κ. Μαριόλης τόνισε: «Είναι κρίσιμο να τηρούνται τα μέτρα που λαμβάνονται γιατί έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα και τη συνύπαρξη του κορονοϊού με τη εποχική γρίπη. Για μένα αποτελεί συγκλονιστική εμπειρία αυτό που βιώνω μέσω των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα. Η κρίση του κορονοϊού είναι αφορμή να ξαναοραματιστούμε τον Δήμο Ευρώτα». Δ.Π.

Ειδήσεις σήμερα:

«Εισαγόμενος» διαρρήκτης Ι.Χ. συνελήφθη στη Σπάρτη

Τροχαίο στην Πατρών - Πύργου. Ανετράπη αυτοκίνητο

Ο Βορίδης στη Σπάρτη για την αγροτική ανάπτυξη

Ποιος είναι ο τακτικός επισκέπτης της Μάνης Τζέφρυ Ρ. Πάιατ;

Κορωνοϊός: 436 νέα κρούσματα, 6 νεκροί

Έθεσαν στον Καραμανλή: Παράκαμψη Σκάλας - Βλαχιώτη, ΕΟ Σπάρτη - Γύθειο και αντιπλημμυρικά!