ΣΠΑΡΤΗ. Αξιοπρόσεκτη θεωρεί την πορεία των φυσικών καλλυντικών Esthique natural cosmetics από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, το πολύ γνωστό site του εξωτερικού medium.com.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του, «…Το Αισθησιακό Άρωμα του Καλοκαιριού στην Ελλάδα είναι Έμπνευση για Ομορφιά».

Ιδιαίτερα τονίζεται από την αναγνωρισμένη συγγραφέα Marilyn Harding πως, «…το πιο αισθησιακό μέρος αυτής της συζήτησης - τουλάχιστον για μένα - είναι η υπέροχη επιλογή των 11 Βαλσαμοαλοιφών κεριού με εκχυλίσματα λεβάντας, γιασεμιού, τριαντάφυλλου, μήλου, πορτοκαλιού, μελιού, λεμονιού, ροδιού, φύλλων ελιάς και φύλλων καρυδιάς. Όλα με βιταμίνη Ε για την επίτευξη του στόχου φροντίδας του δέρματος του καθενός».

Το άρθρο τής Marilyn Harding έχει ως εξής:

«Το τραγούδι των θαλασσών γεμίζει τον αέρα από απόσταση και η σκιά της ελιάς είναι ευπρόσδεκτη στην πυκνή ζέστη. Ο ουρανός ψηλά είναι μπλε, χωρίς σύννεφα. Κάτω από την πέργκολα, ένα λευκό αστέρι γιασεμιού φεύγει και πέφτει στο έδαφος. Μαζεύω το κρεμώδες λευκό άνθος, το κρατάω στη μύτη μου και αναπνέω βαθιά. Αχ… καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Ίσως ήταν μια τόσο καλοκαιρινή μέρα πριν τριάντα χρόνια, όταν η Αθανασία Καναρά ταξίδεψε από το σπίτι της στο Μόντρεαλ του Καναδά στη Σπάρτη της Ελλάδας και με την εύνοια της τύχης συνάντησε τον μελλοντικό σύζυγό της και έκανε την Ελλάδα το σπίτι της.

Κοινό Οικογενειακό Όραμα

Μαζί, θα μοιράζονταν ένα όραμα και θα καλλιεργούσαν την οικογενειακή κληρονομιά των βραβευμένων βιολογικών ελαιολάδων και των επιτραπέζιων ελιών που εκτείνονται σε τρεις γενιές. Αυτή η αφοσίωση έχει αποδώσει στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τις σπάνιες διακρίσεις των περισσότερων βραβείων από διεθνείς διαγωνισμούς οποιουδήποτε ιδιοπαραγωγού με 203 βραβεία αριστείας και καινοτομίας!

Αυτά τα βραβεία καλύπτουν μια γκάμα προϊόντων, από βραβευμένες, παραδοσιακές επιτραπέζιες ελιές με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις έως πολλά βραβεία για την αναπτυσσόμενη σειρά Olive Oil Jewels με καινοτόμα αρωματικά βιολογικά ελαιόλαδα.

Η Ελλάδα έχει έναν καταπληκτικό αριθμό φυτικών ειδών και βοτάνων - πάνω από 6.600. Είναι περίεργο σε αυτό το άφθονο περιβάλλον, τον σεβασμό της οικογένειας για τη φύση και την ικανότητα για καινοτομία, που η Αθανασία εμπνεύστηκε να λύσει το δικό της πρόβλημα φροντίδας δέρματος στην κουζίνα, τον κήπο και τον ελαιώνα της;

«Αυτό για το οποίο ήμασταν σίγουροι από την αρχή ήταν ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι καινοτόμο και φρέσκο, μια συνεκτική αναθεώρηση των παραδοσιακών φυσικών χειροποίητων καλλυντικών, θέτοντας τον πήχη πολύ υψηλά στην ποιότητα. Αυτή ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά ταυτόχρονα ένας σαφής στόχος».

Η Αθανασία σπούδασε κοσμετολογία στο Μόντρεαλ και πέρασε την καριέρα της στη βιομηχανία ομορφιάς ως κομμώτρια. Όταν αντιμετώπισε προσωπικά μια δερματική αλλεργία, ήξερε ότι η απάντηση ήταν να στραφεί προς την φύση. Η Αθανασία έφτιαξε μια κεραλοιφή από βαλσαμέλαιο, κερί μέλισσας, βιολογικό ελαιόλαδο και πειραματίστηκε με αγνά αιθέρια έλαια. Μόλις βρήκε τις κρέμες αποτελεσματικές για τον εαυτό της, τις μοιράστηκε με φίλους και συγγενείς για να πάρει μια ευρύτερη ανταπόκριση. Τα σχόλια ήταν καταπληκτικά. Είχε μια επιτυχία. Και τώρα ?

Η πρόκληση με οποιοδήποτε φυσικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας είναι η διατήρηση της αποτελεσματικότητας, της φρεσκάδας των συστατικών και της βιωσιμότητας. Πολλά προϊόντα στην αγορά με την ένδειξη φυσικό, εξακολουθούν να έχουν κάποιο είδος χημικού συντηρητικού. Πρέπει να περιορίσουν τον εκφυλισμό των συστατικών και την αναπόφευκτη ανάπτυξη των βακτηρίων - επίσης φυσική - εκτός εάν ψύχονται, αλλά ακόμη και τότε, όπως τα τρόφιμα, έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Όπως συμβαίνει, τα ίδια τα συστατικά αυτής της υπέροχης και καινοτόμου σειράς κεραλοιφών είναι φυσικά συντηρητικά και, ο συνδυασμός τους προσφέρει μια πραγματικά φυσική σειρά προϊόντων με όλα τα πρότυπα της βιομηχανίας και ελέγχους για φυσικά, βιολογικά προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Το βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης που χρησιμοποιείται είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις όπως η ελαιοκανθάλη, ένα αντιφλεγμονώδες, και αντιοξειδωτικά όπως η ελαιασίνη και οι βιταμίνες Α και Ε. Το ελαιόλαδο είναι γνωστό στην ιστορία για τις ενυδατικές του ιδιότητες που προσφέρουν λαμπερή και νεανική εμφάνιση.

Το βαλσαμέλαιο παράγεται από βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και το αυτοφυές φυτό «βαλσαμόχορτο» έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται επίσης ως μέσο αναζωογόνησης. Το κερί μέλισσας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν και θρέφουν το δέρμα.

«Το πάθος μας για ποιοτική παραγωγή μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε 100% ελληνικά φυσικά καλλυντικά, με βιολογικό ελαιόλαδο από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, σε συνδυασμό με το φυσικό βαλσαμέλαιο. Διαθέτουν όλα τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά νόμιμης κυκλοφορίας και είναι απαλλαγμένα από γνωστά χημικά και συντηρητικά όπως parabens, γλουτένη και πολλά άλλα».

Τα προϊόντα έχουν υποβληθεί σε πλήρη δερματολογικά τεστ και δεν δοκιμάστηκαν ποτέ σε ζώα - μόνο σε πρόθυμους ανθρώπους.

Έντεκα Αισθησιακές Φυσικές Βαλσαμοαλοιφές Κεριού

Τώρα το πιο αισθησιακό μέρος αυτής της συζήτησης - τουλάχιστον για μένα - είναι η υπέροχη επιλογή των 11 Βαλσαμοαλοιφών κεριού με εκχυλίσματα λεβάντας, γιασεμιού, τριαντάφυλλου, μήλου, πορτοκαλιού, μελιού, λεμονιού, ροδιού, φύλλων ελιάς και φύλλων καρυδιάς. Όλα με βιταμίνη Ε για την επίτευξη του στόχου φροντίδας του δέρματος του καθενός.

Κάθε βαλσαμοαλοιφή κεριού έχει συγκεκριμένα οφέλη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα νυκτός ή κρέμα σώματος.

Φανταστείτε το άρωμα και την αίσθηση τους…

• Τριαντάφυλλο για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση, με αναπλαστικές ιδιότητες.

• Γιασεμί για ώριμο, ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.

• Λεβάντα για λάμψη και πλούσια ενυδάτωση, με αντισηπτικές και αναπλαστικές ιδιότητες.

• Ρόδι για ανάπλαση και βαθιά θρέψη, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

• Λεμόνι για αναζωογόνηση και ενυδάτωση, με αντιοξειδωτικές και στυπτικές ιδιότητες.

• Πορτοκάλι για ανάπλαση και βαθιά ενυδάτωση, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

• Μήλο για ελαστικότητα και θρέψη, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος.

• Εκχύλισμα μελιού για βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση, που θρέφει.

• Φύλλα Καρυδιάς για πλούσια θρέψη και ανάπλαση, βελτιώνοντας την ελαστικότητα.

• Φύλλα ελιάς για απομάκρυνση της θαμπάδας από το δέρμα, παρέχοντας λάμψη, απαλότητα, βαθιά ενυδάτωση και διεγείροντας τη φυσική διαδικασία επούλωσης.

• Βιταμίνη Ε, σκέτη, με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, είναι καταπραϋντική και βοηθά σε ήπιες δερματικές παθήσεις, μικρά εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων.

Κάθε μία από αυτές τις βαλσαμοαλοιφές κεριού έχει ένα αντίστοιχο σαπούνι ελαιολάδου σε πλούσια χρώματα και φυσικά αρώματα.

Δεν μπορείτε να επιλέξετε;

Αν, όπως εγώ, δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια θα είναι η αγαπημένη σας ή ποια ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας - η Αθανασία λύνει αυτό το δίλημμα με μια συλλογή από «Προτάσεις».

Όποιος δουλεύει στενά με τα άνθη και τη φύση έχει την ψυχή ενός ποιητή και εραστή της ολιστικής ομορφιάς που θρέφει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Οι προτάσεις έχουν ονόματα από θεές με μυθικές ερμηνείες.

Για παράδειγμα:

«Ίριδα», η χρυσομαλλούσα θεά που, σύμφωνα με τη μυθολογία, βοήθησε στην ομορφιά της θεά Ήρας και την έχριζε με μύρο.

Η πρόταση ομορφιάς και περιποίησης «Ίριδα» είναι μια πρόταση που περιέχει ένα υπέροχο πακέτο φυσικών καλλυντικών, φτιαγμένο με αγνά υλικά και φροντίδα από την Esthique Natural Cosmetics.

Περιλαμβάνει τρεις βαλσαμοαλοιφές κεριού με βιολογικό ελαιόλαδο, φυσικό κερί μέλισσας και ένα συνδυασμό πολύτιμων ελαίων και εκχυλίσματα τριαντάφυλλου, πορτοκαλιού και λεμονιού.

Για μια ολοκληρωμένη θεραπεία, το πακέτο ομορφιάς « Ίριδα» συνοδεύεται από δύο υπέροχα χειροποίητα φυσικά σαπούνια με βιολογικό ελαιόλαδο, πολύτιμα έλαια και εκχυλίσματα πορτοκαλιού και λεμονιού.

Η «Ίρις» ως θεότητα του Ολύμπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, δεν μπορούσε να μην συμπεριλάβει στη φροντίδα της πρότασης της, το γνωστό βαλσαμέλαιο, το ευεργετικό ίαμα των αρχαίων Σπαρτιατών.

Η «Ίριδα» προσφέρει μια πραγματική αίσθηση αναζωογόνησης και ευεξίας μέσα από ένα χρυσό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων που εναρμονίζει το σώμα, την ψυχή και το μυαλό. Προσφέρει στο δέρμα μια μεταξένια υφή, λάμψη και ευχάριστο άρωμα.

Μου άρεσε πολύ να διαβάζω τις περιγραφές των προτάσεων όπως θα διάβαζα ένα ποίημα. Στέλνουν τις αισθήσεις μου να ονειρεύονται ομορφιά, σοφία και αιωνιότητα.

Τι γίνεται με τις κρέμες ημέρας;

Όταν ρώτησα την Αθανασία πότε μπορούμε να περιμένουμε μια κρέμα ημέρας, πήρα μια κάπως απογοητευτική απάντηση. Δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Υπάρχουν κρέμες ημέρας σε πειραματικό στάδιο. Η Αθανασία πειραματίζεται πάνω σε αυτές και πολύ πιθανά τις δοκιμάζουν και οι πιο τυχεροί φίλοι της. Η Αθανασία περιέγραψε έναν εκπληκτικό συνδυασμό εξαιρετικά αποτελεσματικών και πολύτιμων ελαίων που πρέπει πραγματικά να μπουν στο ψυγείο για να διατηρηθούν και ακόμη και τότε η διάρκεια ζωής τους στο ψυγείο είναι περίπου έξι μήνες.

Όπως μου αρέσει οτιδήποτε φυσικό, με ευχαρίστηση θα έτρεχα στο ψυγείο κάθε πρωί, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν ένα γρήγορο προϊόν που κάνει τη δουλειά και είναι προσιτό στο ντουλάπι του μπάνιου. Γι 'αυτό, η Αθανασία πρέπει να κάνει περισσότερη έρευνα και, εάν οι θεές χαμογελάσουν, θα πάρει τη χρηματοδότηση που θα βάλει το άψογο προϊόν της στο ράφι περιποίησης δέρματος της απαιτητικής γυναίκας - ή του άνδρα – αργά ή γρήγορα.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αθανασία μέσω της ιστοσελίδας της και να ανακαλύψετε πού μπορείτε να αγοράσετε την αποκλειστική σειρά προϊόντων της… Σας προκαλώ να δείτε τις Προτάσεις και να δοκιμάσετε περισσότερες από μια. Τα φυσικά καλλυντικά Esthique δεν θα βρεθούν σε οποιοδήποτε ράφι λιανικής, αλλά μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

«Η φιλοσοφία της Esthique Natural Cosmetics συνδυάζει την πολυτέλεια και τη φινέτσα, ως πραγματικός σύμμαχος της καθημερινής ζωής, για το πρόσωπο και το σώμα, σε διαχρονικές φυσικές νότες φροντίδας και ομορφιάς με τη σύγχρονη επιστημονική παρακολούθηση».

Τέλος, θέλω να μοιραστώ τη φιλοσοφία μου για τη ζωή και τον τρόπο ζωής. Κάθε επιλογή που κάνουμε, είτε είναι η τέχνη στους τοίχους μας, οι φίλοι με τους οποίους μοιραζόμαστε τα όνειρά μας, το φαγητό που τρώμε και τα προϊόντα που αγοράζουμε, προσθέτουν στον πλούτο της ζωής μας σε κάθε επίπεδο.

Η εμπειρία μου από τη δοκιμή αυτών των σαπουνιών και βαλσαμοαλοιφών στη νυχτερινή μου ρουτίνα περιποίησης είναι να σταματήσω και να πάρω μια ανάσα. Όταν απλώνω αυτήν την αισθησιακή κρέμα πάνω στο δέρμα μου και την αισθάνομαι να απορροφάται. Εισπνέω. Βαθιά. Αχχ ... Ελληνικό καλοκαίρι σε βαζάκι.

Στην υγεία, την ευτυχία και την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά!»