Επιστολή Χαρχαλάκη σε Μητσοτάκη

ΚΥΘΗΡΑ. Με κατεπείγουσα επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί και στα συναρμόδια Υπουργεία, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών και επιτηδευματιών των Κυθήρων που λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στο Νομό Αττικής από τη Δευτέρα 17-08, υφίστανται ακόμα μία οικονομική ζημία σε μια εξαιρετικά περιορισμένη τουριστική σεζόν.

Συγχρόνως, ζητεί την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου από τους ΚΑΠ, καθώς λόγω των ειδικών καταστάσεων τα τακτικά έσοδα του Δήμου για το 2020 θα μειωθούν ακόμα περισσότερο (μειωμένες εισπράξεις τελών παρεπιδημούντων, κοινοχρήστων χώρων κ.λπ.) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας.

Ανάλογη επιστολή απηύθυνε ο κ. Χαρχαλάκης και προς τους βουλευτές της Ά Πειραιά και Νήσων αναμένοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Είναι απαραίτητο να υπογραμμισθεί πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.