Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ανορθογραφίες θα μπορούσε να πει κάποιος ότι παρατηρούνται στις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19 ανά περιφερειακή ενότητα. Έτσι, τα τελευταία τρία περιστατικά που παρουσιάστηκαν στη Λακωνία αρχικά ως θετικά και ύστερα ως αρνητικά, στην αναφορά του ΕΟΔΥ παραμένουν ως θετικά.

Όπως μας τόνισε ο κ. Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου: «Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις καταστάσεις του ΕΟΔΥ, παρατηρούνται διπλοεγγραφές και ελλιπή στοιχεία. Επιπλέον είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί. Ένα μέρος του προσωπικού, ανθρώπινο είναι να κάνει χρήση της άδειάς του».

Επίσης παρατηρούνται αδυναμίες στο σύστημα κατηγοριοποίησης του ΕΟΔΥ, καθώς σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλο «η φόρμα που χρησιμοποιείται είναι του ΕΟΔΥ κι εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτήν, ή να την αλλάξουμε. Έτσι, στην δική μας ανακοίνωση, ως Περιφέρεια αναφέρουμε, σαν ένα είδος διόρθωσης-αποσαφήνισης, πως τα τελευταία περιστατικά που εντοπίστηκαν στη Λακωνία κατά τον επανέλεγχο (PCR) έδειξαν αρνητικά. Κατά τον ίδιο τρόπο παρεμβαίνουμε διορθωτικά-συμπληρωματικά και σε καταγραφές άλλων περιφερειακών ενοτήτων».

Βέβαια αναρωτιέται κανείς ποια θα είναι η εικόνα, αργότερα, τον χειμώνα όπου θα επικρατεί και μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19 με ταυτόχρονη κυκλοφορία της εποχικής γρίπης στην κοινότητα. Και καλό είναι να μην προσφέρεται νερό στον μύλο των συνωμοσιολόγων!