ΜΑΝΗ. Δευτέρα 10 Αυγούστου. Η ζωή έχει τον ρυθμό της και ήδη έχει ξεχάσει τον εφιάλτη της πυρκαγιάς στα Καλύβια Σκουταρίου Μάνης.

Τι γίνεται όμως όταν αποχωρούν οι κάμερες και τα κινητά τηλέφωνα σταματούν να φωτογραφίζουν καπνούς και αεροπλάνα.

Μια ακόμα απόδειξη ότι το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι και δύσκολο και αφανές.

Προς χάριν λοιπόν όλων των μαχητών πυροσβεστών, στη μνήμη όσων έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά και σε πείσμα όσων θέλουν να αμαυρώσουν την αποστολή του Πυροσβέστη αποκαλύπτοντας ότι συχνά οι ηγεσίες είναι διεφθαρμένες αναφέρουμε τα εξής:

Ισχυρές δυνάμεις ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Βυτίνας και Μεγαλόπολης σαρώνουν και σήμερα στην κυριολεξία τα 100 καμένα στρέμματα στα Καλύβια Σκουταρίου Μάνης. Το περιστατικό τελεί υπό απόλυτο έλεγχο, τηρουμένων των επιφυλάξεων που υπάρχουν λόγω ισχυρών ανέμων. Τυπικά η πυρκαγιά έσβησε αλλά ουσιαστικά οι άνδρες της Πυροσβεστικής διαβρέχουν όλο το πεδίο της φωτιάς και επιτηρούν κάθε σπιθαμή προκειμένου να μην μείνει καμία εστία ή υποβόσκουσα φωτιά, ούτε καν καρβουνάκι σε πουρνάρι. Πρόκειται για ένα έργο που δεν φαίνεται, δεν προβάλλεται αλλά ισοδυναμεί με την την τιτάνια προσπάθεια να σβήσουν οι φλόγες την ώρα που βάφουν πύρινο τον ορίζοντα...

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κων/νος Γραφάκος συντονίζει το κρίσιμο έργο διασφάλισης των καμένων και μη καμένων όμορων εδαφών στην πυρκαγιά των Καλυβίων Σκουταρίου Μάνης.

Υπάρχουν σημεία δύσβατα με άγρια βλάστηση απ' όπου πέρασε η φωτιά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αναζωπύρωση. Ωστόσο αν περάσουν τα 24ωρα με την σάρωση των Πυροσβεστών και τις θερμοκρασίες της νύκτας μπορεί να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι δυνάμεις.

Η φωτιά πέρασε και έκαψε 80 στρέμματα άγριας δασικής βλάστησης και 20 περίπου στρέμματα ελαιώνες και οικόπεδα. Το προανακριτικό έργο ξεκίνησε αμέσως ώστε τα όποια στοιχεία να μην αλλοιωθούν ή χαθούν και αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

Ας ευχηθούμε στους Πυροσβέστες μαχητές καλή ξεκούραση.

Το χειροκρότημα τους ανήκει.