ΠΥΡΓΟΣ. Δραματικές εικόνες μεταδίδει το ilialive.gr για το τροχαίο που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα του Σαββάτου στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Πύργου - Πατρών, έξω από τον Πύργο.
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος με κατεύθυνση προς Πύργο και επέβαινε και η σύζυγός του, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά έναν νεαρό και μια νεαρή ΡΟΜΑ και πολύ ελαφρά το μωράκι τους, που κρατούσε η μητέρα στην αγκαλιά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια των ΡΟΜΑ εκινείτο με το αυτοκίνητό της επί της βοηθητικής οδού προς Πύργο, όταν αυτό παρουσίασε μηχανική βλάβη. Τότε κατέβηκαν ο άντρας και η γυναίκα από αυτό μαζί με το μωράκι και άγνωστο γιατί άρχισαν να περπατούν στό δρόμο, όχι επί της βοηθητικής οδού, αλλά επί της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Πύργο αλλά με αντίθετη κατεύθυνση.
Τότε διερχόμενος ο ηλικιωμένος παρέσυρε τα δύο άτομα και το μωράκι. Ο άντρας καρφώθηκε στο παρμπρίζ και έπεσε από το αυτοκίνητο περίπου τριάντα μέτρα πιο κάτω, ενώ η γυναίκα με το μωρό έπεσαν στο οδόστρωμα στο σημείο της παράσυρσης.
Ο ηλικιωμένος εμφανώς σοκαρισμένος όπως και η γυναίκα του, σταμάτησε το αυτοκίνητο περίπου 100 μέτρα από το σημείο της παράσυρσης.
Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Τροχαίας Πύργου, της ομάδας ΔΙΑΣ και του Α.Τ. Πύργου, για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.
Περίοικοι που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί έσπευσαν για να καλέσουν βοήθεια.
Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Εκεί διαπιστώθηκε πως σε σοβαρότερη κατάσταση είναι ο άντρας, ελαφρότερα η γυναίκα, ενώ το μωράκι που εξετάστηκε από παιδίατρο, φάνηκε να μην φέρει κάποιο τραυματισμό παρά μόνο αμυχές, καθώς το προστάτεψε η αγκαλιά της μητέρας του.