NAΥΠΛΙΟ. «Ούτε που μας δόθηκε μία εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών…». Με οδηγό αυτόν τον στίχο από τους «Διαλόγους» του Νίκου Καρούζου 14 σύγχρονοι καλλιτέχνες, οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο στον πεζόδρομο Β. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο, τη Δευτέρα 3/8 στις 8:00 μ.μ, για να επιχειρήσουν μια αναπαράσταση της αλληλοεισχώρησης φυσικού και αστικού τοπίου, με διάμεσο μια τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων που στοχεύει να αναδείξει τη συγκινησιακή δυνατότητα της τέχνης να κατανοεί και να ερμηνεύει τις επιλογές του ανθρώπου που αφορούν τη δόμηση του κοινωνικού του χώρου αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται όταν αυτές οι επιλογές είναι επιβεβλημένες από τις σύγχρονες συνθήκες μαζικοποίησης σε αντιδιαστολή με τη βαθιά, αρχέγονη ανάγκη του για αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Θανάσης Καλαντζής, Νίκος Λαμπρινός, Μάγδα Μάρα, Νίκος Μαρίνης, Ναυσικά Ξυπολιά, Kristian Ξυπολιάς, Γιούλα Παπαδοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιάννης Σκαλτσάς, VentseslavIotoff, FrancescoMoretti. Επιμέλεια έκθεσης Φαίη Τζανετουλάκου.