ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Συνεργείο του Δήμου Μονεμβάσιας με την συνδρομή εξωτερικού συνεργάτη προέβη στην καθαίρεση και απομάκρυνση της περίφραξης και του δαπέδου του χώρου συγκέντρωσης απορριμμάτων στην Μαρίνα Μονεμβασίας .

Το σημείο αυτό λειτούργησε ως χώρος συγκέντρωσης σύμμεικτων απορριμμάτων κυρίως από τα καταστήματα εστίασης καθώς και ανακύκλωσης και παρόλο που έδωσε κάποιες λύσεις στην συλλογή απορριμμάτων δημιουργούσε μια πολύ άσχημη εικόνα στην είσοδο της πόλης , μεγάλη αισθητική όχληση αλλά και πηγή ρύπανσης της περιοχής . Πολλοί σύλλογοι φορείς και δημότες είχαν εκφράσει την άποψη για την απομάκρυνση του.

Με την εφαρμογή του μέτρου συλλογής απορριμμάτων από τα καταστήματα εστίασης και Καφέ που ξεκίνησε απευθειας απο κάθε κατάστημα με προσωπικό και οχήματα του Δημου Μονεμβάσιας , δόθηκε η δυνατότητα μετακίνησης των κάδων πάνω από το βιολογικό καθαρισμό και απομάκρυνσης της κατασκευής .

Γενικά στόχος του Δήμου είναι ο περιβάλλον χώρος της μαρίνας να γίνει χώρος στάθμευσης οχημάτων γι αυτό τις επόμενες ημέρες αφού απομακρυνθούν τα τρέιλερ και τα σκάφη που βρίσκονται εκεί θα γίνει άμεσα διαγράμμιση και σήμανση του χώρου .

Επίσης από την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε εφαρμογή η συγκέντρωση ρευμάτων ανακύκλωσης ( υφάσματα , ηλεκτρονικές συσκευές , τηγανόλαδα , μπαταρίες κτλ ) σε ξεχωριστούς κάδους τα οποία ο Δήμος θα τα διαθέτει με αντάλλαγμα χαρτί φωτοτυπικού και καύσιμα για τα σχολεία του Δήμου . Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών και θα υπάρχει περισσότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες .