ΠΑΤΡΑ. Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 58, 38, 25 και 25 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες στις 28/7/20, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος και οι δύο 25χρονοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με τη συνέργεια του 58χρονου, ο οποίος τους συνόδευε και επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί τους, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.


Στη σύλληψη ενός 57χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες στις 28/7/20, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση του Ν. 3028/2002 «ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ». Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω κατελήφθη στον χώρο ελέγχου αποσκευών να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα σε ταξιδιωτική αποσκευή του , συνολικά διακόσια ενενήντα εννέα (299) νομίσματα (16 χρυσά - 92 αργυρά -191 χάλκινα) τα οποία χρονολογούνται από τον τρίτο (3ο) αιώνα π.Χ., έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας, χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα σχετικά με την κατοχή τους και την μεταφορά τους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω νομίσματα, τα οποία θα παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 41 και 37 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες στις 28/7/20, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, οι ανωτέρω, οι οποίοι συνόδευαν τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.