ΠΑΤΡΑ. Σε νέο κύμα διακοπών ρεύματος προχωράει η ΔΕΗ στην Πάτρα και μάλιστα για οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 700 και τα 800 ευρώ.
Πρόκειται για ποσά που έχουν συγκεντρωθεί από τους μήνες της καραντίνας, όταν εξαιτίας της κατάστασης αυτής, δεκάδες νοικοκυριά δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους με τη ΔΕΗ ύστερα από κυβερνητική εντολή να προσπαθεί να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, έχοντας μία ανοχή.

Έτσι, τα ποσά αυτά αποτελούν το μέσο όρο των οφειλών για πολλά νοικοκυριά της Πάτρας. Όμως η καραντίνα πέρασε και φαίνεται ότι η ΔΕΗ έβγαλε τη μάσκα του κοινωνικού της προσώπου, προχωρώντας σε μπαράζ διακοπών, αδιαφορώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, αν ένα σπίτι έχει εντός του μικρό παιδί ή άτομο που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr το πρωί της Τετάρτης άτομα που έχουν αναλάβει αυτή την εργασία για λογαριασμό της ΔΕΗ, εκπροσωπώντας γραφεία που συνεργάζονται με τη δημόσια επιχείρηση, προχώρησαν σε μπαράζ διακοπών ρεύματος στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που ήταν παρόντες στην εξόρμηση της ΔΕΗ στις λαϊκές νότιες συνοικίες της Πάτρας, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει αυτή τη δουλειά, έδειξαν μία ιδιαίτερα κακή συμπεριφορά, αγνοώντας τις εκκλήσεις των ενοίκων να μην τους κόψουν το ρεύμα, λέγοντάς τους ότι θα έσπευδαν να το τακτοποιήσουν αμέσως.

Μάλιστα, κάποιοι ένοικοι που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους απεσταλμένους της ΔΕΗ να μπουν στο χώρο που είναι τα ρολόγια, απειλήθηκαν (όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες) ότι θα τους φέρουν την αστυνομία και ότι θα μπουν με το ζόρι για να κάνουν τη δουλειά τους, να κόψουν δηλαδή το ρεύμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εξορμήσεις της ΔΕΗ θα συνεχιστούν τόσο στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων και στις νότιες συνοικίες της Πάτρας, όσο και σε άλλες περιοχές της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι μεγάλα για πολλά νοικοκυριά, αρκετά ακόμα σπίτια της Πάτρας κινδυνεύουν να μείνουν μέσα στο επόμενο διάστημα χωρίς ρεύμα.