ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου.

Ο Εισαγγελέας μετά την πολύωρη αγόρευσή του, πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για το φόνο του συζύγου της το μεσημέρι της 8ης Δεκεμβρίου 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Επέμεινε στην εμπλοκή τρίτου προσώπου ενώ τη χαρακτήρισε ως έναν «πολύ σκληρό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που δεν λυγάει, που δεν μετάνιωσε και μία συζυγική ζωή – ωρολογιακή βόμβα που ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί».

Σύμφωνα πάντα με τον Εισαγγελέα, από τις καταθέσεις φαινόταν ότι η κατηγορούμενη είχε «άλλης φύσης εμπλοκή στην υπόθεση». Είπε συγκεκριμένα:

«Στο παντελόνι της φόρμας υπάρχει δείγμα αίματος της κυρίας του Θανάση Λάμπρου και ενός άλλου ατόμου. Αυτά είχε η Αστυνομία πριν απολογηθεί η κυρία. Τα πιο κρίσιμα είναι τα νύχια. Τρία πρόσωπα εμπλέκονται και αυτό φάνηκε και στα νύχια και στα άλλα στοιχεία που λέει η αστυνομία. Το τρίτο πρόσωπο πώς δικαιολογείται όταν η κατηγορούμενη έχει πει ότι έχουν συνευρεθεί μία μέρα πριν με το σύζυγό της; Στα νύχια υπάρχει και αίμα. Η έκθεση της εργαστηριακής, στην πρώτη σελίδα έδειχνε ότι ήταν της κατηγορουμένης και μάλιστα δηλώνει η επαφή ήταν πιο πρόσφατη απ’ ότι η κατηγορούμενη ισχυρίζεται. Αυτό το αίμα σημαίνει ότι υπήρχε επαφή, πάλη, συμπλοκή.»

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ομολογία της συζύγου του καπετάνιου που αρνήθηκε να υπογράψει.

«Στον ανακριτή άλλα είπε. Ίσως θυμόταν καλύτερα και μετά δεν ήθελε να υπογράψει αυτό το κείμενο – ομολογία. Αυτή η έξυπνη γυναίκα που γυρνούσε στα κανάλια δεν κατάλαβε ότι ήταν εισαγγελικός λειτουργός και μάλιστα με βερμούδα τάχα. Αν είναι δυνατόν! Το ότι αρνήθηκε να υπογράψει, δεν σημαίνει ότι η ομολογία δεν είναι έγκυρη. Μπορεί κάποιος να στρέψει το όπλο πάνω του; Ναι μπορεί να αυτοπυροβοληθεί αλλά εδώ υπάρχει πλειάδα πολλών στοιχείων της κυρίας. Οι περιπτώσεις αυτοκτονίας δεν έχουν την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Δεν καθαρίζεται ο χώρος, οι κάλυκες και τα αποτυπώματα. Δεν βγαίνουν τα ρούχα, ούτε υπάρχουν νύχια και μαχαίρια. Αυτά είναι σκαλίσματα αυτουργών, συναυτουργών. Προφανώς κι άλλος έκανε παρέμβαση στο χώρο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στο τι συνέβη τις κρίσιμες ώρες στο φιλικό σπίτι όπου βρέθηκε το θύμα:

«Από τις 11 μέχρι τις 2 και μετά, η κυρία δεν έχει άλλοθι κι ας λένε οι συγγενείς της που κοιτάνε να τη σώσουν. Υπάρχει τρίτο πρόσωπο επαναλαμβάνω. Αυτή η κυρία δεν έχει να πει τίποτα. Εγώ δεν θα σταθώ εάν τον έκλαψε ή δεν τον έκλαψε τον μακαρίτη. Εγώ θα σταθώ στο ότι δεν έχει άλλοθι. 1.15 – 1.20 το θύμα εξαφανίζεται. Η ίδια δεν λέει την αλήθεια. Ο εισαγγελέας ψεύτης, οι αστυνομικοί ψεύτες, μόνο να λέμε να το ένα να το άλλο. Για μένα ήταν μια συνάντηση προσώπων. Τον έχει σκοτώσει, τον έχει καθαιρέσει από μέσα της. Δεν τον έκλαψε. Ίσως η προσβολή ότι υπήρχε άλλη γυναίκα ήταν το κίνητρο. Δεν το μετάνιωσε η κυρία. Δεν τον έκλαψε και δεν μετάνιωσε για την πράξη της. Ούτε ένα ψεύτικο άλλοθι δεν είχε η κυρία. Και κανένας δεν μπόρεσε να την βοηθήσει σε αυτό το άλλοθι. Είχε ένταση να κρύψει το κίνητρο, τα δύο κλειδιά. Αυτό είναι ψεύτικο σκηνικό. Εξαφανίζονται οι σφαίρες. Το πιστόλι σκουπίστηκε».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 15 Ιουλίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και ενδεχομένως την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.