ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Γραμματεία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» τονίζει ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Τρίπολης με την οποία δικαιώνεται η προσφυγή της οικογένειας Μπέζου συνιστά μείζων θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης με πολλούς αποδέκτες. Με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται ότι το «πωλητήριο» συμβόλαιο ακινήτου της οικογένειας Μπέζου στην Παλαιόχουνη, είναι προϊόν απάτης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο «πωλητής» και η «αγοράστρια» ανάδοχος του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου ενεργώντας από κοινού δόλια προχώρησαν στη σύνταξη συμβολαίων ενώ γνώριζαν πως ο δήθεν «πωλητής» δεν είναι κύριος των ακινήτων αυτών. Μάλιστα σημειώνεται στην απόφαση ότι ενεργώντας από κοινού δόλια «ο δήθεν πωλητής» και η «αγοράστρια» εταιρεία απέκρυψαν από τη συμβολαιογράφο που συνέταξε το «συμβόλαιο» προηγούμενα μεταξύ τους προσύμφωνα στα οποία το ακίνητο αυτό δηλωνόταν από τους ίδιους ως ιδιοκτησία της οικογενείας Μπέζου.
Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου δικαιώνει την διαχρονικά συνεπή στάση της παράταξής μας, η οποία από το 2011 είχε προειδοποιήσει ότι η εκχώρηση από την τότε περιφερειακή αρχή του κ. Τατούλη της χωροθέτησης των χώρων του ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων στην εταιρεία, θα γεννήσει με μαθηματική ακρίβεια σκάνδαλα.
Με την απόφαση αυτή που ευτυχώς – που υπάρχουν δικαστές εκτός απ’ το Βερολίνο και στην Τρίπολη – προκύπτουν πολύ σοβαρές ευθύνες για πάρα πολλούς:

1) για την ίδια την ΤΕΡΝΑ η οποία όπως έχουμε τονίσει έπρεπε να έχει κηρυχθεί έκπτωτη αν η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έκανε στοιχειωδώς αυτό που έπρεπε,

2) για την διοίκηση Τατούλη ο οποίος εκχώρησε μια δημόσια υπόθεση όπως είναι η χωροθέτηση στην εταιρεία,

3) για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου η οποία μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου έκανε κωλοτούμπα και στη διαχείριση των απορριμμάτων και αντί να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία της έκανε «δώρο» τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις με υπερεπείγουσες μάλιστα διαδικασίες,

4) για την σημερινή διοίκηση Νίκα ο οποίος παρά τα όσα έλεγε στο παρελθόν, όχι μόνο ακολουθεί πιστά τη γραμμή Τατούλη και στη διαχείριση των απορριμάτων αλλά ζήτησε από τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε νομοθετικό πραξικόπημα και να αφαιρέσει την αρμοδιότητα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και να την μεταφέρει στην ελεγχόμενη από τον ίδιο οικονομική επιτροπή,

5) για τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία προχώρησε στο νομοθετικό πραξικόπημα αφαίρεσης της αρμοδιότητας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων από το κυρίαρχο όργανο που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο και η οποία βέβαια ούτε βλέπει ούτε ακούει για το μέγα σκάνδαλο όπου ο δήθεν «πωλητής» και η «εταιρεία» ενεργώντας από κοινού δόλια προχώρησαν στη σύνταξη συμβολαίου ενώ γνώριζαν πως ο δήθεν «πωλητής» δεν είναι κύριος των ακινήτων αυτών.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει την παράταξή μας και όλους τους πολίτες και φορείς που αγωνίζονται ενάντια στο καταστροφικό σχέδιο ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και δημιουργεί μείζων ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης για την Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα και την κυβέρνηση».