ΛΑΚΩΝΙΑ. Τίτλοι τέλους γράφτηκαν για την τοπική τηλεόραση με την αποκαθήλωση των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ελλάδαtv» στη Σπάρτη. Η λήξη λειτουργίας του σταθμού είχε σημειωθεί προ πολλού, γύρω στο 2014, οπότε και ο ιδιοκτήτης και διευθυντής του κ. Αντώνης Φελούρης αποφάσισε να διακόψει την εκπομπή σήματος.
Ένα κανάλι που εξέφρασε τη Λακωνία για δεκαετίες και προσπάθησε, λίγο πριν κλείσει, να αποκτήσει περιφερειακή υπόσταση. Μέσο έκφρασης κυρίως των θεσμών και των αρχόντων, βήμα της τοπικής Εκκλησίας, δίαυλος όλων των πολιτικών και ιδιαίτερα των κυβερνητικών. Μέσα από το κανάλι εξέφρασαν θέσεις και απόψεις δήμαρχοι, νομάρχες, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειάρχες. Από την τηλεόραση «Ελλάδαtv» πέρασαν, σχεδόν όλοι, οι δημοσιογράφοι και οι οπερατέρ της Λακωνίας. Κεντρικό πρόσωπο μπροστά και πίσω από τις κάμερες ήταν, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, ο Αντώνης Φελούρης που είχε καταφέρει να καθιερώσει ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας με το κοινό.
Αιχμές του καναλιού για αρκετά χρόνια το βραδινό δελτίο ειδήσεων των 9, η εκπομπή συζητώντας με τον Αντώνη Φελούρη, η ενότητα «Αγγελίες», οι μεταδόσεις αθλητικών, θρησκευτικών και πολιτικών γεγονότων. Με την επέλαση του διαδικτύου και στην τηλεόραση το πρόγραμμά του έγινε ιδιαίτερα γνωστό και στην Λακωνική Ομογένεια.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα και οι εγκαταστάσεις του καναλιού δεν υφίστανται αφού πλέον ο τηλεοπτικός σταθμός δεν υφίσταται ως εμπορική και τεχνική οντότητα.
Πολλά είναι αυτά που έχουν να θυμηθούν τόσο οι τηλεθεατές στη Λακωνία (και την Αρκαδία) όσο και εκείνοι που φιλοξενήθηκαν στα πλατό του καναλιού. Ακόμα περισσότερα έχουν να θυμούνται και να διηγούνται όσοι εργάστηκαν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τον τηλεοπτικό σταθμό που είχε πετύχει καταρχήν ένα όνομα ασυναγώνιστο «Ελλάδα», παρουσίαζε την επικαιρότητα σε επαναλήψεις με στόχο την απόλυτη τηλεθέασή τους και κατέγραψε την Λακωνική πραγματικότητα για μια μακρά περίοδο. Το αρχείο του καναλιού θα πρέπει να αποτελέσει υλικό προς αξιοποίηση αν ο ιδιοκτήτης το διαθέσει προς αρχειοθέτηση σε αρμόδιες υπηρεσίες.
Αυτό μόνον που δεν κατάφερε η τηλεόραση του «Ελλάδαtv» ήταν να καταστήσει σαφές σε αρχές και αγορά ότι μια επιχείρηση κοστοβόρα και απαιτητική θα έπρεπε να τύχει της συνεχούς στήριξης αρχών και επιχειρήσεων προκειμένου η Λακωνία να έχει ένα τηλεοπτικό βήμα. Υπήρξαν εποχές που η διαφήμιση ήταν εντυπωσιακά αυξημένη όπως και περίοδοι που οι Αρχές υποκλίνονταν στο κανάλι, ωστόσο οι δαπάνες και οι μισθοδοσίες ποτέ δεν άφησαν περιθώρια οικονομικής ανάπτυξης του τηλεοπτικού σταθμού που εσχάτως απέκτησε προσωποπαγή χαρακτήρα.
Όπως και νάχει, επι σειρά ετών, η τηλεόραση «Ελλάδαtv» προσέφερε στη Λακωνία υπηρεσίες χρήσιμες και αναγκαίες. Αποτέλεσε ένα ΜΜΕ με αμεσότητα και το μοναδικό με εικόνα, που έμελλε να ταυτιστεί με μια περίοδο πολιτική και κοινωνική που έγραψε και αυτή τίτλους τέλους τα χρόνια που διαβαίνουμε.
Η Λακωνία θα πρέπει να αναγνωρίζει στην τηλεόραση «Ελλάδαtv» αρκετά ενώ δεκάδες πρόσωπα χρωστούν την ανέλιξή τους και την αναγνωρισιμότητά τους στην τακτική φιλοξενία τους σε αυτό.
Ας ευχηθούμε η διάδοχος κατάσταση, απ’ όπου και αν αυτή εκπορεύεται, να είναι αντάξια των απαιτήσεων που έχει πλέον η εποχή και η ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου.