ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λακωνίας, ανακοίνωσε της δράσης του για φέτος, καθώς οι πρώτες θαλάσσιες χελώνες έκαναν την εμφάνισή τους από τις 28-5-2020 δοκιμάζοντας προσπάθειες φωλέασης.
Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, παρά τις δυσκολίες του κορωνοϊού η δράση θα υλοποιηθεί με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Οι παραλίες του πεδίου του Συλλόγου είναι: Νεάπολη – Νερατζιώνας – Μάγγανο – Παυλοπέτρι – Πούντα – Πλατανιστός – Λίμνες – Μαραθιάς – Παναρίτης – Χαραχιά – Ελαφόνησος – Μονεμβασία – Καστράκι – Πορί – Αμπελάκια – Πρωτοψάλτης (Αστακος)– Αγ Θεκλα -Λειβάδια – Άγιος Φωκάς – Καλέβολο – Γιαλός – Άγιος Παύλος. Κάθε εθελοντική βοήθεια είναι αναγκαία και καλοδεχούμενη και όποιος μπορεί να αναλάβει έλεγχο κάποιας παραλίας μπορεί να έλθει σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Συλλόγου.

* Επισημαίνεται:
Λουόμενοι ή περιπατητές που θα διαπιστώσετε ίχνη από έξοδο χελώνας σε κάποιες από τις παραπάνω παραλίες, παρακαλείσθε να ειδοποιήσετε στα τηλέφωνα, 6977887292 – 6948525841 -2734029030.

Δεν επιτρέπονται οχήματα στις παραλίες. Η είσοδος των οχημάτων στην παραλία απαγορεύεται από το νόμο (ΦΕΚ 1970/Β/7-6-2017) καθώς καταστρέφει φωλιές.