ΣΠΑΡΤΗ. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τα mystery boxes και όλες τις ομαδικές δοκιμασίες του MasterChef είναι ο Νίκος Θωμάς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Είναι γιός του οικονομολόγου Διονύση Θωμά. Όταν ήταν 18 ετών μετακόμισε στην Αθήνα ως φοιτητής Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Το 2005 βρέθηκε τυχαία να εργάζεται σε μια επαγγελματική κουζίνα και έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση του με την μαγειρική. Αποφοίτησε από τη σχολή Le Monde, και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σεφ της Ελλάδας. Η ιδέα απόκτησης δικού του χώρου, μαγειρικής έκφρασης, είχε αρχίσει να ωριμάζει στο μυαλό του, ώσπου τον Δεκέμβρη του 2015, αποφάσισε να κάνει το δικό του βήμα και σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, να δημιουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας, το SIMUL gastronomic situ, όπου μέχρι και σήμερα είναι ο chef patron. O ίδιος, δεν σταματά να ταξιδεύει, να εμπνέεται και να εξελίσσεται, αφού ένα από τα μεγαλύτερα χόμπι του είναι να ταξιδεύει και να δοκιμάζει γεύσεις από γαστρονομικούς προορισμούς και εστιατόρια σε όλον τον κόσμο.

«Ο ρόλος μου στο MasterChef είναι αυτός του food and beverage manager. Αυτό σημαίνει ότι έχω άμεση συνεργασία με το δημιουργικό τμήμα, το τμήμα παραγωγής, με τους κριτές, όλη την ευθύνη για τις προμήθειες και επίσης βοηθάω τα παιδιά σε ό,τι χρειαστούν» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο TV Έθνος.

«Τα mystery boxes όπως και τα τεστ δημιουργικότητας, οι εξωτερικές δοκιμασίες και οι δοκιμασίες αποχώρησης γίνονται έπειτα από μια πολύ καλή συνεργασία με όλα τα τμήματα. Από εκεί και πέρα εγώ αναλαμβάνω όλο το στήσιμο - μαγείρεμα σε κάθε δοκιμασία» αναφέρει. Είναι ο ρόλος που είχε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, πριν γίνει ένας από τους κριτές του MasterChef. Η δημοσιογράφος, Φωφώ Μπόνιου ρωτά τον Νίκο Θωμά αν θα ήθελε και εκείνος να ακολουθήσει την ίδια πορεία και να μπει στην κριτική επιτροπή.

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ο Λεωνίδας ξέρει το MasterChef καλύτερα από όλους γιατί το έχει ζήσει και από τις δύο πλευρές και από την πρώτη στιγμή. Σίγουρα θα ήταν κάτι που θα με ενδιέφερε» απάντησε.

«Οι εντάσεις είναι πολλές και σε μια κανονική κουζίνα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πολύ πίεση άρα κάποιες εντάσεις είναι λογικές. Όλα ήταν σε νορμάλ πλαίσιο» σχολίασε για τους καβγάδες μεταξύ των παικτών. «Αν ήμουν στην αρχή της καριέρας μου, όχι, δεν θα δήλωνα συμμετοχή, το θεωρώ πολύ δύσκολο και δεν μου ταιριάζει ο εγκλεισμός» τονίζει με Σπαρτιατική ευθύτητα και Κεφαλλονίτικο αυθορμητισμό.