ΜΑΝΗ. Η μαγειρίτσα δε λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι. Η μαγειρίτσα όμως, με ντομάτα έρχεται από την Πελοπόννησο. Είναι το μανιάτικο ρεγάλι!
Η μανιάτικη μαγειρίτσα δε διαφοροποιείται μόνο στη προσθήκη της ντομάτας, αφού ο μάραθος και τα μπαχαρικά πρωταγωνιστούν.

Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά

1 αρνίσια συκωταριά
3 ντομάτες κονκασέ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια Βατίκων
2 σκελίδες σκόρδο Τρίπολης
1 ματσάκι μάραθο Γυθείου
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
100 ml τοματοχυμό
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
150 ml κόκκινο κρασί Γράμμουσας
80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρέσκο θυμάρι Ταυγέτου
3-4 κόκκους μπαχάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι Μάνης

Παρασκευή

1 Βάζουμε τη συκωταριά σε άφθονο κρύο νερό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι για 4-5 ώρες.
Κατόπιν την ξεπλένουμε, τη ζεματάμε για 5 λεπτά σε καυτό νερό και μόλις κρυώσει την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.
2 Σε ευρύχωρο, βαθύ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη συκωταριά μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τον τοματοχυμό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
3 Προσθέτουμε περίπου 250 ml. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ρεγάλι με ρύζι πιλάφι.
Μπορείτε να φτιάξετε τη μαγειρίτσα με μανιτάρια, αν ακολουθείτε χορτοφαγική διατροφή