EΛΛΑΔΑ. Oι Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον αποφάσισαν να κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη για να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και φυσικά να φιλοσοφήσουν για την ζωή, τον θάνατο και ό,τι υπάρχει ανάμεσα σε αυτά. Και ποιος καλύτερος προορισμό για αυτό από την Ελλάδα η οποία σηματοδοτεί και το τέλος αυτής της... γαστρονομικής οδύσσειας.

Το «Trip to Greece» σε σκηνοθεσία του Μάικλ Γουίντερμπότομ, βρίσκει τους δυο φίλους να ακολουθούν τα βήματα του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές και την φαγητό από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η σειρά προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά στο δίκτυο BBC της Μ. Βρετανίας, με το πρώτο επεισόδιο να έχει τον τίτλο «Troy and Lesbos» (ξεκινάει από την Τουρκία για να φτάσει μέχρι τον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια), το δεύτερο έχει τίτλο «Stagira, Halkidiki and the Pelion», το τρίτο «Delphi and Athens» (με στάση για φαγητό στην Αθήνα στο Βαρούλκο και τη Μεγάλη Βρετανία), το τέταρτο επεισόδιο επισκέπτεται την Επίδαυρο (με αφετηρία το Ναύπλιο), το πέμπτο την Υδρα και τη Μάνη (φυσικά με στάση στο Λιμένι), ενώ το έκτο και τελευταίο έχει τίτλο «Pylos, Kefalonia and Ithaca» (την τιμητική του έχει το ξενοδοχείο Περαντζάδα στο νησί του Οδυσσέα).
Παραγωγοί της σειράς είναι η Μελίσσα Πάρμεντερ και ο Τζος Χάιμς και εταιρείες παραγωγής οι Revolution films, Baby Cow και SmallMan Productions. Tις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει ο Τρίσταν Γουέιλι της εταιρείας Goalpost, ενώ τη διανομή στην Ελλάδα η Filmtrade. Location Manager της σειράς στην Ελλάδα ήταν η Ελένη Φαναριώτου (από την εταιρεία Fixer in Greece). Το συνεργείο αποτελούνταν από 5 Ελληνες και 15 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στο υπόλοιπο κόσμο το «The Trip to Greece» θα προβληθεί ως ταινία και το πρώτο τρέιλερ της είναι ήδη διαθέσιμο για να το απολαύσετε παρακάτω, το οποίο είναι γεμάτο από πανέμορφα ελληνικά τοπία και γαστρονομικές απολαύσεις.