ΛΑΚΩΝΙΑ. Φήμες θέλουν την ύπαρξη ύποπτων για κορωνοϊό κρουσμάτων στη Σπάρτη. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες του notospress.gr μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, χωρίς να αποκλείεται τις επόμενες ημέρες.
Να σημειωθεί ότι αν ένας πολίτης απευθυνθεί στα Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας της Λακωνίας ή ένας ιδιώτης γιατρός παραπέμψει ασθενή στις δομές υγείας τότε ο ασθενής, μετά τον πρώτο έλεγχο και αν συντρέχουν λόγοι διακομίζεται στο Νοσοκομείο του Ρίο. Τέτοιο περιστατικό, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σημειωθεί στη Λακωνία.
Ωστόσο επειδή έχουμε να κάνουμε με πανδημία είναι αναμενόμενο, σε αναλογικό ποσοστό, κάθε περιοχή, το επόμενο διάστημα να εμφανίσει ύποπτα για κορωνοϊό κρούσματα.


Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όχι πανικός, σύνεση και αυτοσυγκράτηση όχι μόνο στο τι κάνουμε αλλά και στο διαδίδουμε. Αν όλοι τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και προστασίας και έχουμε αυξημένη την προσοχή μας τότε έχουμε συμβάλει σημαντικά στην καθυστέρηση της εξάπλωσης του ιού.
Καθυστέρηση σημαίνει ότι ο κρατικός μηχανισμός προετοιμάζεται, η συνήθης γρίπη φεύγει και απελευθερώνει ΜΕΘ, κλινικές και δομές υγείας και η αντιμετώπιση της αναπόφευκτης πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι πιο αποτελεσματική.
Το χαρακτηριστικό του κορωνοϊού, σε αντιδιαστολή με την γρίπη, είναι ότι «κτυπά» σε μικρό χρόνο, 10 – 15 ημέρες η έξαρση, με αποτέλεσμα και το σοκ στην κοινωνία να είναι μεγάλο αλλά και τα περιθώρια αντίδρασης των μηχανισμών να είναι μικρά.