Γράφει ο Μιχάλης Καρούνης

ΜΟΛΑΟΙ. Από την εμφάνιση του νέου κοροναϊού και την παροχή των σχετικών οδηγιών από τον ΕΟΔΥ, η κινητοποίηση της Διοίκησης, του Ιατρικού και του Νοσηλευτικού προσωπικού της Ν.Μ. Μολάων ήταν υποδειγματική, με άρτια οργάνωση και υποδειγματική εκτέλεση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, κινητοποιήθηκαν όλοι οι σχετικοί μηχανισμοί και λειτουργώντας με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος κορωνοϊού και τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα, στην μοναδική είσοδο που είναι πλέον ανοικτή τοποθετήθηκε - σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας - στον εξωτερικό χώρο και πριν την είσοδο στο Νοσοκομείο, ειδικό κιόσκι με εκπαιδευμένο προσωπικό που ελέγχει προληπτικά τους προσερχόμενους στο Νοσοκομείο, ώστε εάν ανιχνευτεί ένα ύποπτο περιστατικό να αντιμετωπιστεί άμεσα και να αποφευχθεί η διασπορά τόσο εντός του νοσοκομείου όσο και στους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση ανίχνευσης ενδεχόμενου κρούσματος που θα προσέλθει στο Νοσοκομείο, ο εντοπισμός του γίνεται πριν την είσοδό του στο κτίριο, από το προσωπικό που βρίσκεται στο ειδικό ξύλινο κιόσκι. Στη συνέχεια, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, το ενδεχόμενο περιστατικό οδηγείται στον ειδικό οικίσκο - θάλαμο νοσηλείας που βρίσκεται σε ξεχωριστό και απομακρυσμένο από το κτίριο του Νοσοκομείου χώρο, όπου το περιστατικό απομονώνεται και ξεκινά η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων, μέτρων και διαδικασιών.

Έως σήμερα, κανένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού δεν έχει εμφανισθεί στη Ν. Μ. Μολάων.