ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με μία συμβολική κίνηση, ονοματοδοσίας του clubhouse, όπου κάθε χρόνο συναντώνται όλοι οι παγκόσμιοι «αστέρες» του γκολφ, το υπερπολυτελές θέρετρο Costa Navarino της Μεσσηνίας, τίμησε τη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη, ιδρυτή των Aegean Airlines και Autohellas. Το clubhouse ονομάστηκε Ted’s Lounge (Το σαλόνι του Θεόδωρου), καθώς ο ισχυρός επιχειρηματίας σε συνεργασία με τον ιδρυτή του Costa Navarino καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο (που απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2011), συνέβαλαν ώστε να αναπτυχθεί το άθλημα του γκολφ στην Ελλάδα.

Σε ειδική εκδήλωση ονοματοδοσίας, ο νέος χώρος clubhouse στο The Bay Course του συγκροτήματος Costa Navarino θα ονομάζεται «Ted’s Lounge» (Το σαλόνι του Θεόδωρου), αποκτώντας το όνομα του ισχυρού επιχειρηματία, που με την πορεία και τις αρχές του, επηρέασε πολλούς και σε πολλά επίπεδα. Πρόκειται για μια από τις πιο δυναμικές φιγούρες του επιχειρείν, καθώς, όχι μόνο δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία, αλλά το επαγγελματικό και προσωπικό του ήθος, ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους.

Μάλιστα, η αγάπη του για το γκολφ, βοήθησε στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας και δημιούργησε υποδομές και θεσμούς που συνεισφέρουν μοναδικά στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδος.

Ο νέος χώρος που ονομάστηκε «Ted’s Lounge» και θα αποτελεί σημείο συνάντησης των γκόλφερ από όλο τον κόσμο, συμβολίζει επίσης τη δυνατή φιλία που ένωνε τον Θεόδωρο Βασιλάκη και τον Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και το κοινό τους όραμα: ότι το γκολφ μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη της χώρας μας ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο. Ένα όραμα που το έκαναν πράξη στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, την Κρήτη και τη Μεσσηνία.

Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, ανέφερε: «Ο Θεόδωρος Βασιλάκης ξεχώριζε για το επιχειρηματικό του πνεύμα, την ηγετική του ικανότητα και τη μεγάλη του αγάπη για τη χώρα μας. Η αφοσίωση και η προσήλωσή του στην επίτευξη δύσκολων στόχων, ήταν απαράμιλλη. Η αφιέρωση αυτού του χώρου στη μνήμη του, είναι μια κίνηση μικρή, η οποία συμβολίζει όμως για όλους εμάς, την αγάπη και τη στήριξή του προς την Costa Navarino, καθώς και την ανεξάντλητη πίστη του πως το γκολφ μπορεί να λειτουργήσει μόνο θετικά στον τουρισμό της χώρας μας».

Ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης, σημείωσε: «Στον πατέρα μας το Θόδωρο Βασιλάκη αρέσαν τα δύσκολα, τα ποιοτικά, αυτά που θέλουν υπομονή, λεπτομέρεια, επιμονή, αφοσίωση, συνεργασία. Γι’ αυτό αγάπησε και αφιέρωσε είκοσι πέντε χρόνια στην αερομεταφορά αλλά και τα τελευταία δέκα πέντε στην τελευταία του αγάπη, το γκολφ. Mια αγάπη που την έμαθε από το φίλο του τον Καπετάν Βασίλη που ήθελε να αλλάξει τη Μεσσηνία. Πίστεψαν και οι δυο ότι το γκολφ παντρεύεται με την ποιότητα και τη λειτουργία όλο το χρόνο, που τόσο χρειαζόταν ο τουρισμός μας, η χώρα μας. Βλέποντας την περιοχή σήμερα και τα νέα έργα στην Costa Navarino, είναι προφανές ότι είχαν δίκιο. Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΤΕΜΕΣ & την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου για την τιμή αυτή».

Να σημειωθεί, ότι το The Bay Clubhouse αποτελεί ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouses που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ ανά τον κόσμο.