Όπως κάθε σεζόν, οι διάσημοι οίκοι παρουσίασαν τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020.

Ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά πουά prints

Ένα από κορυφαία μοτίβα για τη σεζόν θα είναι το polka dot, το γνωστό μας πουά. Πρόκειται για ένα παιχνιδιάρικο και διακριτικό μοτίβο που όλες μας λίγο πολύ έχουμε φορέσει. Η θηλυκή και ρετρό του όψη το κάνει ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν και το ασπρόμαυρο πουά είναι το πιο χαρακτηριστικό, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μπορείτε μάλιστα να φορέσετε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα polka dot κομμάτια με αντίθετα χρώματα ή αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους. Βέβαια κάτι τέτοιο θέλει προσοχή, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και όχι παράταιρο.

Υπερβολικά κοντά σορτσάκια, βερμούδες και ποδηλατικά κολάν

Καθώς η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να αυξάνεται, θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους και τα πιο δροσερά ρούχα. Αυτονόητα λοιπόν, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020 δεν θα λείψουν από την μόδα οι βερμούδες και τα σορτς.
Είτε πρόκειται για μια βερμούδα μέχρι το γόνατο που θα φορεθεί με μπλούζα ή πουκάμισο, είτε για ένα γυναικείο κοστούμι με σορτς, όλα επιτρέπονται και είναι must για τη σεζόν. Τολμήστε λοιπόν να διατηρήσετε την κομψή και στυλάτη όψη ενός κοστουμιού, δίνοντας του ένα πιο μοντέρνο και κατάλληλο για την εποχή στυλ.
Αν πάλι προτιμάτε το πιο σπορ ντύσιμο ή σας αρέσουν τα κολλητά, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα ποδηλατικό κολάν. Το ιδιαίτερο αυτό κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας επιστρέφει και φοριέται τόσο με t-shirt, όσο και με σακάκι.
Τέλος, για τις πιο τολμηρές που τους αρέσει να αναδεικνύουν τα καλλίγραμμα πόδια τους, υπάρχει το πολύ κοντό και σέξι σορτς. Φοριέται τόσο στην παραλία, όσο και σε μια πρωινή χαλαρή βόλτα ή μια βραδινή έξοδο. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι να το συνδυάσετε με ένα τοπ που να μην είναι αποκαλυπτικό, προκειμένου να διατηρήσετε μια ισορροπία στο τελικό σύνολο.

Δερμάτινα ρούχα σε έντονα χρώματα

Το δέρμα παραμένει και αυτή τη σεζόν στην κορυφή, με την διαφορά ότι γίνεται πιο χρωματιστό. Αποχρώσεις του πορτοκαλί, κόκκινου, πράσινου, μπλε και άλλων έντονων χρωμάτων θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα δερμάτινα ρούχα της Άνοιξης και του Καλοκαιριού.
Κι αν σας προβληματίζει το ύφασμα αυτό, διότι το θεωρείτε πιο χειμωνιάτικο, οι προτάσεις των διάσημων οίκων μόδας θα σας αλλάξουν γνώμη.
Τολμήστε λοιπόν να το φορέσετε, ειδικά την Άνοιξη, κάνοντας εμφανίσεις που θα κερδίσουν εντυπώσεις. Ιδανικές επιλογές είναι τα δερμάτινα παλτό ή μπουφάν, αλλά και οι ολόσωμες φόρμες ή τα total leather outfits.

Πλεκτά ρούχα στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή κολεξιόν

Μια ακόμη τάση της μόδας που θα παραμείνει στην κορυφή και την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020 είναι τα πλεκτά. Στην πιο ελαφριά και see through εκδοχή τους, όπως το δίχτυ, αλλά και τα ελαφριά πλεκτά ρούχα, τα crochet θα είναι must.
Ιδανικά για την παραλία, τις βόλτες, αλλά και τις βραδινές εξόδους τα πλεκτά φορέματα, οι φούστες και τα μπλουζάκια μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά ντυσίματα για την εποχή. Τα πολύχρωμα, αλλά και έντονα χρωματικά ρούχα που θα βρείτε στα καταστήματα θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε την συγκεκριμένη μοντέρνα τάση.

Classic Blue: Το κορυφαίο χρώμα του 2020

Από τη λίστα με τις κορυφαίες τάσεις της μόδας δεν θα μπορούσε να λείπει το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με την Pantone.
Το κλασσικό αυτό μπλε έχει την τιμητική του και θα το δούμε να χρησιμοποιείται σε κάθε τομέα της μόδας. Από τα ρούχα, τα πανωφόρια, αλλά και τα αξεσουάρ, το classic blue θα κάνει αισθητή την παρουσία του.
Ανακαλύψτε περισσότερα για το πως να φορέσετε το κλασσικό μπλε χρώμα του 2020.

Γιλέκα και γυναικεία κοστούμια

Ένα ιδιαίτερο και πολύ εντυπωσιακό ρούχο που θα φορεθεί πολύ τόσο την Άνοιξη, όσο και το Καλοκαίρι είναι το γιλέκο.
Συνδυασμένο με ένα γυναικείο κοστούμι ή απλά πάνω από ένα πουκάμισο, το γιλέκο μπορεί να προσθέσει στυλ και κομψότητα στο ντύσιμο σας.
Πρόκειται για μια τάση η οποία θυμίζει τη δεκαετία των ’70s που έχει επηρεάσει τη μόδα της σεζόν, όντας παράλληλα και μια διαχρονική επιλογή για chic και casual style outfits.

Αέρινα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φορέματα

Τι πιο χαρακτηριστικό για τη σεζόν από τα αέρινα φορέματα; Ιδανικά για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, τα φουστάνια που δεν κολλάνε πάνω στο σώμα και είναι φτιαγμένα από ανάλαφρα υφάσματα θα είναι ένα ακόμη must.
Είτε πρόκειται για μακριά ή για κοντά φορέματα, το αποτέλεσμα είναι εξίσου μαγευτικό. Συνήθως είναι διακοσμημένα με βολάν, κρόσσια ή ντραπέ στοιχεία που δίνουν επιπλέον κίνηση στο outfit και το κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Κορσέδες, τοπ τύπου σουτιέν και bralette

Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις τύπου lingerie έχουν καθιερωθεί στην γυναικεία ένδυση. Μετά λοιπόν τα ρούχα τύπου πιτζάμας που είχαν την τιμητική τους το περασμένο Φθινόπωρο και Χειμώνα, ήρθαν τα πιο καλοκαιρινά ντυσίματα τύπου εσωρούχων.
Σαγηνευτικά και άκρως θηλυκά, το τοπ τύπου σουτιέν, το bralette, αλλά και ο κορσές θα αποτελέσουν must have κομμάτια για την περίοδο αυτή. Κάποιες ίσως το θεωρήσουν τολμηρό, αλλά ο συνδυασμός τους με μια μπλούζα από μέσα μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο safe.
Παρά λοιπόν το μικρό τους μέγεθος, τα τοπ αυτά μπορούν να είναι πολύ κομψά. Επιλέξτε ανάμεσα σε πλεκτά, animal print ή διακοσμημένα με ότι σας αρέσει, το ιδανικό και κάντε εμφανίσεις που θα μείνουν αξέχαστες!

Βολάν, φτερά και κρόσσια

Τα πλέον διαχρονικά και πολύ αγαπημένα διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα κρόσσια, φτερά και βολάν που απογειώνουν ένα απλό ρούχο, παραμένουν στην κορυφή.
Θα τα δούμε να δίνουν όγκο, στυλ και όμορφη κίνηση στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φορέματα μας, αλλά και στις φούστες της σεζόν.
Κι επειδή πρόκειται για διακοσμητικές λεπτομέρειες που χαρίζουν πολύ σε ένα ρούχο, δεν θα μπορούσαν να μην προστεθούν και στα μπλουζάκια της εποχής.

Ογκώδη φορέματα, φουρό και φούστες μπαλούν

Μια από τις τάσεις που θα κάνει αισθητή την παρουσία της θα είναι τα ογκώδη φορέματα. Πρόκειται για ένα fashion trend που έχει καθιερωθεί τις τελευταίες σεζόν στην κορυφή.
Κάποιες φορές για την επιτυχημένη δημιουργία του συγκεκριμένου εφέ χρησιμοποιείται και εσωτερικό φουρό, όπως αυτό που βάζουν οι νύφες. Υπάρχουν βέβαια και τα φορέματα που είναι κατασκευασμένα από συγκεκριμένα υλικά, τα οποία διατηρούν το ογκώδες σχήμα τους.
Από εκεί και πέρα, θα φορεθούν πολύ και οι μπαλούν φούστες. Εκείνες δηλαδή που διαθέτουν φουσκωτό στρίφωμα με πλούσιο όγκο και είναι εμπνευσμένες από τη δεκαετία των 80’s. Είναι πολύ κολακευτικές και εντυπωσιακές, ενώ μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες. Γιατί λοιπόν να μην τις βάλετε στο γραφείο ή τις βραδινές / επίσημες εμφανίσεις σας;
Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω στυλ στριφώματος έχει επηρεάσει και τα φορέματα της σεζόν.

Έξω οι ώμοι, φουσκωτά μανίκια και βάτες

Οι μπλούζες και τα φορέματα με έξω τους ώμους αποτελούν μια πολύ σαγηνευτική και κομψή επιλογή για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες του 2020. Το συγκεκριμένο trend επιστρέφει και κάνει το ντύσιμο μας πολύ μυστηριώδες και όμορφο.
Από την άλλη μεριά, τα φουσκωτά μανίκια που έχουμε δει να φοριούνται κατά κόρον τον τελευταίο καιρό, παραμένουν στη θέση τους. Αν λοιπόν δεν έχετε υιοθετήσει αυτή την τάση μέχρι τώρα, έχετε ακόμη μια σεζόν για να την δοκιμάσετε.
Μάλιστα μπορείτε να επιλέξετε και ένα τοπ ή φόρεμα με έξω τους ώμους που διαθέτει φουσκωτά μανίκια. Ο συνδυασμός αυτός είναι must για την εποχή και αν του προσθέσετε μερικά βολάν, γίνεται ακόμη πιο fashionable.
Τέλος, την τιμητική τους θα έχουν και οι φουσκωτοί ώμοι με τη βοήθεια ή όχι από βάτες. Θα τους δούμε σε πανωφόρια, αλλά και φορέματα να προσθέτουν κύρος και ιδιαίτερο στυλ.

Ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φλοράλ σχέδια

Άνοιξη και Καλοκαίρι χωρίς λουλούδια και τροπικά μοτίβα δεν γίνεται! Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και οι διάσημοι οίκοι μόδας προτείνουν και πάλι τα floral prints στα ρούχα τους.
Ιδιαίτερα πολύ θα φορεθούν τα μικροσκοπικά άνθη, τα τριαντάφυλλα, αλλά και τα τροπικά μοτίβα, όπως οι φοίνικες.

Καρό μοτίβο στα ρούχα της Άνοιξης και του Καλοκαιριού

Ένα ακόμη από τα διαχρονικά και δημοφιλή prints που όλες έχουμε αγαπήσει είναι το καρό. Είτε πρόκειται για το σκωτσέζικο ή για πτι καρό, το plaid όπως αλλιώς αποκαλείται θα κυριαρχήσει και αυτή τη σεζόν.
Αν και πολλές θεωρούν τα καρό ρούχα πιο φθινοπωρινά, οι διάσημοι σχεδιαστές μας απέδειξαν περίτρανα πως μπορούν κάλλιστα να φορεθούν και την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι!

Animal prints

Λεοπάρ, τιγρέ, ζεμπρέ και όλα τα animal prints παραμένουν και αυτή τη σεζόν στη μόδα για να κάνουν τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις μας πιο ξεχωριστές.
Δεν θα τα δούμε με την ίδια ένταση της προηγούμενης σεζόν, αλλά και πάλι θα βρίσκονται σε κορυφαία θέση των τάσεων.

Πλισέ φορέματα και φούστες

Η τρέλα των πλισέ συνεχίζεται και την περίοδο Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020. Επομένως, τα φορέματα και οι φούστες που είναι διακοσμημένες με πτυχώσεις θα φορεθούν πολύ και αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για ρούχα που διαθέτουν κίνηση και θηλυκότητα. Είναι ιδανικά για casual, αλλά και επίσημες εμφανίσεις όπως ένας γάμος.
Μπορείτε λοιπόν κάλλιστα να φορέσετε και την περίοδο αυτή μια πλισέ φούστα, αρκεί να μην είναι φτιαγμένη από χοντρά υφάσματα, όπως το βελούδο.

Ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό ντύσιμο με διαφάνεια και δαντέλα

Ρούχα που αποπνέουν κομψότητα και πολυτέλεια όπως αυτά που είναι φτιαγμένα από διαφάνεια θα φορεθούν και αυτή την περίοδο Άνοιξη / Καλοκαίρι. Κάποια εξ αυτών είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένα από see through υφάσματα, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που είναι εν μέρη αποκαλυπτικά.
Πέρα όμως από το σιφόν, τη μουσελίνα και τα υπόλοιπα διάφανα υλικά, αισθητή θα κάνει την παρουσία της και η δαντέλα. Το ρομαντικό αυτό ύφασμα με την κομψή πλέξη θα διακοσμήσει τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά μας ρούχα με τον καλύτερο τρόπο.

Cutout ρούχα και πλάγιο σκίσιμο

Ένας ακόμη trendy τρόπος για να αποκαλύψετε λίγο δέρμα είναι τα cutouts. Πρόκειται για τα ανοίγματα που δημιουργούνται συνήθως στη μέση, αλλά και στην κοιλιά αποκαλύπτοντας μικρά σημεία του κορμιού.
Αν κάτι τέτοιο δεν είναι του στυλ σας, μπορείτε να ακολουθήσετε την πιο κλασσική και διαχρονική επιλογή του πλάγιου σκισίματος σε μια φούστα. Με την μόνη διαφορά πως φέτος γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικό φτάνοντας ψηλά, σχεδόν μέχρι τη λεκάνη.

Μόδα της δεκαετίας των 70's και μυτεροί disco γιακάδες

Τα fashion trends των 70’s θα παραμείνουν και την Άνοιξη / Καλοκαίρι στην κορυφή με το παντελόνι καμπάνα και τα disco style ρούχα να έχουν την τιμητική τους.
Εξίσου δημοφιλή εκείνη την εποχή ήταν όμως και τα γεωμετρικά μοτίβα που θα φορεθούν εξίσου και τώρα.
Αυτό όμως που ξεχώρισε περισσότερο στις φετινές πασαρέλες ήταν οι ιδιαίτεροι μυτεροί γιακάδες σε μπλούζες, φορέματα, πουκάμισα και σακάκια που χαρακτήριζαν τη δεκαετία αυτή.

Neon χρώματα στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή μόδα

Τα χρώματα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι γίνονται συνήθως πιο έντονα. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που έκανε τους διάσημους σχεδιαστές να προτείνουν το νέον ως top fashion trend.
Με ιδιαίτερη έμφαση στο κίτρινο και το πράσινο φωσφοριζέ, τα neon χρώματα θα φορεθούν από την κορυφή μέχρι τα νύχια αυτή την περίοδο. Αν λοιπόν σας αρέσει να κάνετε εκκεντρικές και ξεχωριστές εμφανίσεις, οι αποχρώσεις αυτές είναι ιδανικές για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Παγιέτες, χρυσό και holographic στη μόδα

Πέρα από τα νέον, εντυπωσιακά και λαμπερά είναι και τα μεταλλικά υφάσματα σε χρυσό χρώμα, αλλά και τα διακοσμημένα με παγιέτες. Είναι ιδανικά για πιο glamorous εμφανίσεις συνήθως σε βραδινές ή επίσημες εξόδους και μπορούν να σας κάνουν εκθαμβωτική.
Από εκεί και πέρα, αυτήν την περίοδο θα φορεθούν πολύ και τα holographic υφάσματα. Αυτά δηλαδή που έχουν ένα ιριδίζον / unicorn και φουτουριστικό εφέ. Τολμήστε τα και κάντε τους άλλους να σας κοιτούν με θαυμασμό!

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020

Πέρα από τα παραπάνω fashion trends, θα φορεθούν τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, καθώς και τα καμπάνα ή baggy style.
Επίσης, τα πολύχρωμα υφάσματα, τα ombre και τα tie-dye θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το ίδιο θα ισχύσει και με τα ψυχεδελικά και συμμετρικά μοτίβα, τις ρίγες, τα γεωμετρικά σχέδια και τα bohemian prints.
Τέλος, θα συνεχίσουν να φοριούνται και αυτή τη σεζόν τα safari style ρούχα σε μπεζ, χακί και άλλες γήινες αποχρώσεις.